Remedii de cand lumea care nu se vor demoda niciodata

Duminica, 23 Mai 2010, ora 18:06
9404 citiri
Remedii de cand lumea care nu se vor demoda niciodata

Majoritatea medicamentelor din ziua de azi au la baza plante cunoscute si folosite de cand lumea. In ciuda progreselor facute de medicina, tot plantele par sa fie cel mai important ingredient.

Practic, pentru afectiunile si bolile noastre, indiferent cat de moderne, ne folosim de aceleasi remedii pe care le utilizau si stramosii nostri. Prevention a alcatuit o lista a plantelor medicament, care vindeca atat sub forma lor naturala, dar si sub forma de ingrediente folosite in medicamente.

Ceapa

In mod traditional, ceapa este considerata remediu pentru multe afectiuni in multe culturi. In medicina traditionala din Estul Mijlociu ea este prescrisa in caz de diabet, iar in secolul XX ceapa a fost recomandata in SUA de William Boericke pentru problemele respiratorii si digestive.

In Grecia antica se credea ca ceapa imbunatateste performantele atletilor, motiv pentru care cei care participau la Olimpiada ii beau sucul si isi frecau corpul cu ea inainte de competitii.

Cercetarile au aratat ca anumiti compusi sulfurosi responsabili pentru mirosul caracteristic al cepei reduc simptomele diabetului si protejeaza de bolile cardiovasculare.

Quercetina, un flavonoid care se gaseste in ceapa, previne inflamatiile asociate cu alergiile si protejeaza stomacul de ulcer, ferind si colonul, esofagul si sanii de cancer.

Cat despre greci, se pare ca si acestia aveau dreptate, dupa cum a aratat un studiu publicat anul trecut in International Journal of Sport Nutrition and Exercise Metabolism.

Cum poti beneficia la maximum de ceapa - Ceapa poate tine doctorul departe chiar mai eficient decat o fac merele. Organismul absoarbe quercetina de trei ori mai repede decat din mere sau ceai, o alta sursa excelenta, a aratat un raport aparut in Federation of European Biochemical Societies.

Pentru a te bucura la maximum de efectele sale, alege ceapa rosie sau galbena. Cu cat mai colorata, cu atat mai bine, dupa cum explica Michael Havey, de la Universitatea Wisconsin. Procesul de gatire face ca o parte dintre nutrienti sa dispara, motiv pentru care cel mai bine e sa o consumi cruda sau doar usor gatita.

Patlagina

Patlagina, planta care se gaseste sub o forma sau alta pe tot globul, este un remediu traditional pentru problemele pielii.

In urma cu 1.000 de ani, Hildegard von Bingen, originara din Germania, calugarita vizionara si o mare cunoscatoare a secretelor plantelor, vindecatoare si in cele din urma sfanta, laudata chiar de Papa Ioan Paul al II-lea, pretindea ca aplicand patlagina pe intepaturile insectelor, acestea se vindecau mult mai repede, fara a se infecta.

La fel procedau si amero-indienii, cu mentiunea ca ei foloseau astfel de comprese si pentru altfel de rani si chiar arsuri.

Cercetarile au aratat ca planta are intr-adevar proprietati antimicrobiene si antiinflamatoare, care ajuta la vindecarea ranilor de pe piele. Patlagina este eficienta si in caz de uz intern, semintele uneia dintre specii fiind utilizate la fabricarea laxativelor.

Cum poti beneficia la maximum de patlagina - Pentru ca este mai greu de identificat, cel mai bine ar fi sa o cumperi de la un plafar. Jumatate de cescuta de planta uscata se fierbe in 2 cescute de apa timp de 10 - 15 minute. Inmoaie o compresa in licoare si plaseaza pe piele timp de 30 de minute, schimband compresa si repetand procedura daca este necesar.

Patrunjel

In mod traditional, radacina de patrunjel se foloseste pentrul bolile tractului urinar, dupa cum arata si scrierile unui botanist, John Parkinson, care o trata pe Regina Angliei, in 1629.

La fel se folosea si in anii 1800 - 1900, cu mentiunea ca deja se descoperise ca patrunjelul poate fi consumat cu succes dupa ceapa, improspatand respiratia.

Cercetarile au aratat ca intr-adevar patrunjelul nu se bucura degeaba de reputatia castigata, dupa cum a aratat un studiu din 2002, publicat in World Journal of Urology. De altfel, patrunjelul a fost aprobat ca remediu pentru cistita si alte afectiuni ale tractului urinar.

Cum poti beneficia la maximum de patrunjel - Daca ai o astfel de infectie, bea 3 cesti de ceai, fiecare cescuta continand cate 2 grame de patrunjel, nu neaparat doar radacina, sau ia 2 pana la 4 ml de tinctura de 3 ori pe zi, atat timp cat te confrunti cu aceasta afectiune. Pe termen lung, incearca sa mananci patrunjel regulat.

Gherghina

Din China pana in Europa sau chiar America, frunzele de gherghina au fost folosite in mod traditional, la fel ca si petalele si chiar boabele, pentru sanatatea cardiovasculara.

Planta era folosita inca din vremea romanilor, cand Dioscoride, botanist grec care traia la Roma, scria despre ea in De Materia Medica. Tratatele sale au fost urmate si respectate timp de 16 secole.

Cercetarile au aratat ca anumiti compusi antioxidanti din gherghine relaxeaza peretii arterelor, marind fluxul de sange catre inima si prevenind bolile inimii.

Alte studii realizate in 2008 au aratat ca extractul de gherghine mareste forta si rezistenta inimii, facand posibil efortul fizic prelungit prin micsorarea cantitatii de oxigen de care are nevoie.

Cum sa beneficiezi la maximum de gherghine - Daca suferi de boli cardiace sau hipertensiune, vei fi cel mai probabil sfatuit de medic sa consumi ceai, tinctura sau capsule pe baza de gherghine. Studiile au aratat ca 3 doze de 60 de mg pe zi sunt bune pentru inima.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
#remedii naturale antice, #remedii naturale vechime, #remedii naturale eficiente, #plante leac boli, #patlagina sanatate, #patrunjel sanatate, #ceapa sanatate , #remedii naturale