Remedii naturale impotriva migrenelor

Marti, 30 Iunie 2009, ora 09:07
14050 citiri
Remedii naturale impotriva migrenelor
Foto: better-way.co.uk

Migrenele suparatoare sunt cauzate de un dezechilibru chimic la nivel cerebral. Afectiunea poate fi tratata cu succes in mod natural, folosind cateva metode care nu sunt nocive si asigura confortul dorit.

Migrenele sunt adesea insotite de febra, transpiratie abundenta, ameteli sau senzatii de voma, iar orice zgomot poate fi suparator. Ghimbirul, utilizat sub forma de suc, infuzie sau pulbere are proprietati analgezice si calmante, informeaza ehow.com.

Baile fierbinti sunt si ele un remediu natural impotriva migrenelor. Seara, inainte de culcare, masajul tamplelor la o baie fierbinte alina durerea si ajuta la o buna vascularizare.

Cateva minute de liniste intr-o camera fara zgomot, cu o compresa rece pe frunte, sunt eficiente pentru tratarea durerilor de cap. Incearca sa te asezi pe un pat moale sau pe o perna pufoasa, dar capul va fi mentinut mai sus decat trupul.

Somnul este cel mai indicat remediu pentru combaterea migrenelor si nu atat cel de zi cat somnul de noapte. Uleiurile esentiale de eucalipt, rozmarin si menta sunt si ele folosite pentru calmarea durerii.

Uleiurile esentiale, adaugate in apa fierbinte de baie, inlocuiesc cu succes medicamentele in exces pentru tratarea durerii, care sunt ineficiente dupa o anumita perioada.

Masajul calmant, realizat de o persoana specializata, iti ia durerea cu mana si ajuta la relaxarea completa. Acupunctura s-a folosit din cele mai vechi timpuri in China pentru indepartarea durerilor punctuale si este si ea un remediu natural pentru indepartarea migrenelor.

Uleiul volatil de captalan, o planta care creste in Romania in zona alpina, este folosit in medicina naturista pentru efectele sale calmante.

Vitaminele din alimentatie

Alimentatia joaca un rol esential in tratarea si evitarea migrenelor. Alimentele bogate in vitamina B2 si magneziu sunt esentiale pentru vitalizarea organismului.

Laptele, ouale, carnea slaba, zarzavaturile si fructele nu vor lipsi de la nici o masa. Cafeaua consumata in exces, pe stomacul gol, tigarile si alimentatia bogata in grasimi sunt principalii factori ai aparitiei cefaleelor si migrenelor.

Pentru evitarea lor se recomanda o alimentatie corespunzatoare, echilibrata si bogata in vitamine. Prunele, bananele sau nucile vor fi consumate dupa fiecare masa sau chiar intre mese pentru ca ele contin magneziu, eficient impotriva durerilor suparatoare de cap.

Laptele cu cacao de dimineata este foarte important pentru organism. Acest mic dejun asigura organismului necesarul de magneziu zilnic pentru evitarea migrenelor.

Spanacul si soia sunt si ele indicate in tratamentul natural impotriva durerilor. Hidratarea este esentiala, deci nu uita sa consumi cel putin doi litri de apa zilnic.

Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Alianța Dreapta Unită, formată din USR, PMP și partidul Forța Dreptei se găsește în imposibilitatea de a avea liste comune de candidați pentru alegerile din 9 iunie, după ce Biroul...
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, susţine că unii primari USR ar fi fost ”şantajaţi” sau ”momiţi” să treacă la PSD, în condiţiile în care de faţă era şi liderul social...
#migrene tratament natural, #dureri cap alimentatie , #remedii naturale