Remedii naturale pentru cele mai intalnite probleme estivale

Miercuri, 20 Iulie 2011, ora 12:09
4172 citiri
Remedii naturale pentru cele mai intalnite probleme estivale

Fie ca este vorba de probleme cauzate de razele puternice ale soarelui, de lovituri in timp ce practici sporturile specifice sezonului sau de intalniri cu plante mai putin binevoitoare, poti hotari sa apelezi la medicamente sau, din contra, la tratamente naturiste, usor de aplicat si de preparat.

Iata cum poti scapa de durere si alte neplaceri cu ce iti ofera natura, conform Reader's Digest:

Arsuri de soare

Otetul este cea mai buna solutie in cazul arsurilor provocate de soare, continand acid acetic, unul dintre componentele aspirinei. Acesta reduce inflamatiile, usturimea sau senzatia de mancarime. Inmoaie un prosop in otet alb si aplica pe piele, lasand pana se evapora tot lichidul. Repeta de cate ori simti nevoia.

Iritatii de la caldura

Bicarbonatul de sodiu este bun la multe lucruri, printre care si tratarea iritatiilor. Intra in cada de baie dupa ce ai pus in apa cateva linguri de pudra si zonele iritate se vor calma. Poti adauga si ovaz fin macinat. Poti pune bicarbonatul de sodiu si direct pe piele, in cazul in care iritatia incepe deja sa se transforme intr-o rana.

Basici

Aloe vera este indicata pentru tratarea basicilor. Aplica gelul si acopera cu un bandaj pentru a ajuta vindecarea. Ai grija sa folosesti gelul plantei ca atare, caci unele produse contin si alcool, care nu face deloc bine in cazul acesta.

Infectii ale urechii

Aceste infectii apar de obicei din cauza ca apa intra in ureche in timpul inotului si nu mai iese, permitand bacteriilor sa afecteze tesutul. Poti lua aspirina pentru a scapa de durere, dar daca vrei tratamente naturiste, ai nevoie de caldura. Tine o sticla cu apa calda la ureche sau o perna electrica.

Usturoiul este foarte bun, avand proprietati antibacteriene. Foloseste picaturi din extract de usturoi, fie ca este cumparat de la farmacie sau facut chiar de tine.

Muscaturi de insecte

Uleiul de menta este bun in cazul in care te musca o insecta, intensificand circulatia sangelui si grabind procesul de vindecare. Daca nu ai altceva la indemana decat pasta de dinti cu menta, o poti folosi si pe aceasta.

Taieturi si zgarieturi

Daca ai reusit sa opresti sangerarea si sa cureti rana, jumatate din problema e rezolvata. Dupa aceea, este randul naturii sa aiba grija de tine. Aplica miere pe rana si acopera cu un bandaj steril, aceasta avand calitati antibacteriene si grabind vindecarea. Unii doctori cred ca mierea este chiar mai buna decat cremele cu antibiotice.

Iedera otravitoare

Fugi la cea mai apropiata sursa de apa si spala-te inainte ca organismul sa actioneze la substanta ce provoaca alergii. Odata ce ai intrat in contact cu acest tip de iedera, ai aproximativ 15 minute pana sa inceapa reactia adversa. Foloseste sapun, iar daca ai de unde, cauta niste patlagina si aplica pe piele.

Par ars de soare

In timpul verii, parul se arde si devine uscat si greu de controlat. Trateaza-l cu avocado si vei vedea ca va fi hidratat si sanatos, beneficiind de proteinele oferite de fruct. Aplica avocado pe par dupa ce l-ai samponat si clatit, lasand masca sa actioneze timp de 15 - 30 de minute, apoi clateste din abundenta.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#remedii naturale vara, #remedii naturale sanatate, #remedii naturale arsuri, #tratament natural muscaturi insecte, #tratament natural par degradat, #tratament natural rani iritatii , #remedii naturale