Remedii naturiste in caz de constipatie

Luni, 04 Martie 2013, ora 13:17
96978 citiri
Remedii naturiste in caz de constipatie

Constipatia nu este o boala, este, mai bine spus, o stare de disconfort, intalnita mai ales la persoanele sedentare si cele in varsta, la copii si femei. In afara de lipsa miscarii, cauzele acestei suferinte mai pot fi medicamentele, stresul, un regim alimentar lipsit de fibre, hidratarea insuficienta a organismului.

Nu este cazul sa te opresti la prima farmacie care-ti iese in cale. Medicamentele de sinteza iti pot crea obisnuinta si, in plus, te poti trezi cu alte boli. In casa, in bucatarie, frigider si camara, ai cam tot ce-ti trebuie sa rezolvi natural aceasta problema.

Dar, inainte de a apela la leacurile naturiste, fa-ti putina ordine in viata. Renunta la gustarile de tip fast food si treci pe mancare gatita, macar o masa calda pe zi, din care sa nu lipseasca ciorba sau supa.

Renunta la bauturile racoritoare dulci si treci pe fructe si legume. Azi nu mai trebuie sa asteptam sa vina vara sau toamna, gasim diverse fructe si legume mai tot timpul anului, la fel si verdeata.

Bea apa, plata sau de izvor, renunta la apa minerala carbogazoasa care constipa si baloneaza. Intr-adevar, apa minerala este mult mai tentanta, dar bea-o cat mai rar.

Ceai verde, de galbenele si salata de varza murata

In caz de constipatie, de un real folos iti poate fi ceaiul de galbenele, indulcit cu miere de albine. Ceaiul se bea cat se poate de fierbinte, dar fara lamaie, stiut fiind ca lamaia este astringenta.

Ceaiul verde, de asemenea, indulcit cu miere de albine, poate ceva mai multa decat consumi de obicei, poate fi baut o cana dimineata si una dupa amiaza, dar nu mai tarziu de ora 16.00, deoarece poate provoca insomnie. Nu dati copiilor ceai verde. De asemenea, ceaiul verde nu se recomanda femeilor insarcinate si nici mamelor care alapteaza.

De un real folos in caz de constipatie poate fi si salata de varza murata pe care o poate prepara si un copil. Se taie varza marunt, se adauga putin piper pisat si ulei de masline, fara zgarcenie.

Nu numai ca este un leac de nepretuit pentru digestie, dar salata are un gust deosebit de bun si poate fi consumata cu o friptura mai grasa sau cu o mancare de cartofi, fasole ori orez. Orice salata se prepara cu cel putin o jumatate de ora inainte de a fi adusa la masa.

Daca ai in camara ulei de masline, poti lua cate o lingura seara, inainte de culcare. Ajuta la digestie si nu numai. Uleiul de masline echilibreaza colesterolul si te ajuta sa nu mai sforai in somn. Trebuie stiut ca, luat ca atare, uleiul de masline nu are un gust prea placut dar, cu timpul, intervine obisnuinta.

Daca ai in casa prune uscate, afla ca si acestea sunt de folos in caz de constipatie. Seara, pune intr-un vas cu apa o mana de prune si dimineata incalzeste-le si mananca-le la micul dejun.

Sa avem sanatate!

Diana Șoșoacă spune că a fost filmată la duș: "Dacă nu-mi dau demisia din funcţia de senator vor da filmări intime"
Diana Șoșoacă spune că a fost filmată la duș: "Dacă nu-mi dau demisia din funcţia de senator vor da filmări intime"
Senatoarea Diana Șoșoacă susține că a primit amenințări și este hărțuită, cu scopul de a-și prezenta demisia. Ea pretinde chiar că e șantajată cu filmări compromițătoare cu ea,...
ICCJ dezbate contestația depusă de Alianţa Dreapta Unită, după ce Biroului Electoral Central a respins protocolul său de constituire
ICCJ dezbate contestația depusă de Alianţa Dreapta Unită, după ce Biroului Electoral Central a respins protocolul său de constituire
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie va dezbate marţi contestaţia depusă de Alianţa Dreapta Unită la decizia Biroului Electoral Central de respingere a protocolului său de constituire....
#leacuri constipatie, #remedii constipatie, #galbenelele digestie buna, #ceaiuri constipatie , #remedii naturale