Remedii practice si la indemana pentru afectiuni comune

Luni, 11 Iunie 2012, ora 12:03
5420 citiri
Remedii practice si la indemana pentru afectiuni comune

Durerile de cap sau de masele se numara printre cele mai comune neplaceri de care au parte oamenii, iar in combaterea lor nu sunt eficiente doar analgezicele, ci si unele remedii care nu au legatura cu medicamentele.

Listverse a scos in evidenta cateva astfel de solutii de preferat pastilelor.

1. Pentru dureri de masele

Cele mai multe dureri de masele sunt cauzate de bacterii si de carii. Uleiul de cuisoare ofera insa o excelenta ameliorare a durerii, temporar desigur, mai ales pentru maselele sensibile la rece sau cald. Mai mult, il poti amesteca cu oxid de zinc pentru a crea un preparat cu care sa umpli cariile sau crapaturile. Cateva picaturi ar trebui sa iti ia durerea pana reusesti sa ajungi la dentist.

2. Pentru dureri de cap

Ca sa scapi de aceste dureri fara analgezice poti apasa pe anumite puncte specifice acupuncturii. Un mod este de a-ti strange pielea intre degetul mare si cel aratator, iar altul de a-ti presa marginea dintre gat si ceafa (aproximativ paralel cu lobii urechilor). De asemenea, ar trebui sa stai departe de luminile puternice si sa-ti pui comprese reci pe cap.

3. Pernioza

Aceasta problema medicala, confundata adesea cu degeraturile, apare cand un individ predispus este expus temperaturilor scazute si umiditatii. Cauzele sunt idiopatice sau manifestari ale unor probleme medicale serioase, care trebuie sa fie investigate.

Un remediu dovedit care reduce mancarimile si durerea cauzate de pernioza este sa iti scufunzi partile afectate - picioarele spre exemplu - in urina calda. Oricat ar parea de ciudat, urina este inalt alcalina si rezolva problema.

4. Intepaturi de albina

Unul dintre cele mai bune moduri de a indeparta un ac de albina si de a evita durerea este sa il scoti cu o lama de cutit, o unghie mai lunga sau un card, potrivit medicului John Yunginger, profesor si consultant in pediatrie la Clinica Mayo din Rochester, Minnesota.

"Cea mai mare greseala pe care o fac oamenii in astfel de situatii este sa traga acul afara apucandu-l cu doua degete. In acest fel, ei nu fac altceva decat sa stoarca micul sac cu venin atasat acestuia si sa elibereze si mai mult venin in piele", a spus acesta. Daca il racai cu ceva, insa, sacul este indepartat cu tot cu venin.

Totodata, unii doctori recomanda aplicarea unei paste facute din bicarbonat de sodiu si apa direct pe intepatura, pentru 15-20 de minute.

5. Disconfort la nivelul stomacului

Cel mai ieftin remediu de casa pentru o astfel de problema este un pahar cu apa amestecat cu putin bicarbonat de sodiu. Acest amestec alina disconfortul cauzat de balonare si ajuta la neutralizarea acizilor din stomac.

6. Mici iritatii

Iritatiile aparute de obicei in urma frecarilor (mai ales la persoanele plinute) trec de obicei cu pudra de talc aplicata pe zona. Daca persista, insa, sau nu ai pudra de talc in casa, ia o mana de malai, pune-l intr-o tava si baga-l la cuptor, la 66 de grade, pentru circa 10 minute, pana se usuca putin. Presara-l apoi usor pe pielea afectata.

7. Durere de ureche

O durere de ureche poate trece cu un obiect cald aplicat pe aceasta. Poate fi o mica farfurie incalzita in cuptor si invelita intr-o prosop, un sac cu sare ca pe vremea bunicilor sau pur si simplu o haina incalzita pe calorifer. Obiectul nu trebuie insa sa fie fierbinte, ci doar cald.

Daca iti intra o insecta in ureche nu incerca sa o scoti cu degetul sau cu un obiect, deoarece exista riscul sa o impingi mai departe. In schimb, poti incerca sa torni putin alcool pe ureche si insecta ar trebui sa iasa. Clateste apoi urechea cu apa calda.

8. Herpes bucal

Herpesul este provocat de virusul herpes simplex, care ramane in organism toata viata. O compresa cu lapte integral (nu degresat) aplicata pe herpes poate insa alina durerea si grabi procesul de vindecare. Laptele trebuie sa stea la temperatura camerei 10-15 minute inainte de a-l aplica pe piele. Clateste apoi bine zona.

9. Arsuri

Laptele integral este un remediu eficient si pentru arsurile minore. Pur si simplu scufunda zona afectata in lapte, circa 15 minute, sau pune o compresa cu lapte.

Daca folosesti apa rece la arsuri, ai grija ca aceasta sa nu fie rece ca gheata, deoarece frigul extrem poate ucide la fel de multe celule ale pielii ca si caldura foarte mare (din aceasta cauza deteriorarile provocate de degeraturi sunt similare celor provocate de arsuri severe).

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#remedii casa probleme sanatate, #alternative naturale medicamente, #remedii naturale afectiuni, #remedii babesti afectiuni , #remedii naturale