Remedii simple pentru combaterea reumatismului

Luni, 24 Ianuarie 2011, ora 18:14
16712 citiri
Remedii simple pentru combaterea reumatismului

Reumatismul si artrita sunt probleme care apar la aproape toate persoanele trecute de prima tinerete. Adesea auzim de durerile neplacute ce apar in sezonul rece la articulatii si de problemele intampinate in diverse activitati ce implica utilizarea incheieturilor, probleme ce cu cativa ani in urma nu existau.

In jurul varstei de 30 ani, articulatiile incep sa-si piarda din mobilitate. Desi nu se cunoaste pe deplin cauza acestei afectiuni dureroase, iata doi factori ce au dovedit ca incurajeaza dezvoltarea reumatismului, conform

Everyday Health :

Primul ar fi infectia, iar a doua teorie ar fi aceea ca organismul uman pur si simplu inceteaza sa se mai apere si incepe sa se lupte cu articulatiile. Stresul poate fi, de asemenea, un factor favorizant.

Pe langa durerea incheieturilor si ingreunarea miscarilor, reumatismul poate avea si alte efecte neplacute. Printre acestea se numara oboseala, pot aparea accidentari in mod frecvent si intoleranta la frig si umezeala. Pot aparea chiar si noduri sub piele in zona afectata. Doctorii trebuie sa monitorizeze cu atentie cazurile de reumatism si sa ceara ajutorul terapeutilor fizici, iar in cazuri mai grave chiar si chirurgilor ortopezi.

Cuvantul reumatism este derivat din grecescul "rheuma", care inseamna umflatura. Se manifesta prin durerea la nivelul organelor ce sustin organismul, precum muschi, ligamente, tendoane si articulatii. Este o boala acuta si cronica care afecteaza oameni de toate varstele si sexele. Este o cauza comuna a bolilor de inima, caci valvele inimii se inflameaza din cauza acestei afectiuni.

Remedii pentru reumatism, usor de efectuat acasa:

- Suc de cartofi cruzi. Poate suna ciudat, dar 1-2 lingurite din acest suc, luate inainte de masa, poate face minuni.

- Telina ajuta, de asemenea, mai ales semintele acesteia.

- Amesteca sucul stors de la o portocala cu o lingura de ulei din ficat de cod si bea totul inainte de culcare.

- Amesteca 2 linguri de otet de cidru cu 2 linguri de miere si un pahar de apa calduta si bea totul o data sau de doua ori pe zi.

- Amesteca camfor, salicilat de metil, ulei de eucalipt si mentol si maseaza zonele dureroase. Acesta este unul dintre cele mai eficiente remedii pentru reumatism.

- Amesteca suc de morcovi proaspat stors cu suc de lamaie. Ia o lingura din acest amestec pe zi.

- Cate o lingura de suc de lime (lamaie verde) dimineata si seara face mult bine de asemenea.

Alte remedii

Minerale precum calciul, magneziul si vitamina C ar trebui incluse in orice dieta, intrucat sunt mai mult decat benefice in vindecarea reumatismului.

Amesteca 2 lingurite de melasa intr-un sfert de suc de afine si bea un pahar in fiecare zi. Este extrem de eficient si pe deasupra si gustos.

Alte persoane au incercat sa-si imbunatateasca dieta prin reducerea consumului de faina alba, zahar si carbohidrati, sesizand imbunatatiri si la nivelul articulatiilor.

Uleiul de peste amestecat cu suc de potocale trebuie luat inainte de somn, intrucat este bogat in Omega 3, substanta care ajuta articulatiile enorm. Omega 3 se gaseste si sub forma de tablete, pentru cei care nu suporta mirosul de peste.

Glucozamina se gaseste si ea sub forma de tablete in farmacii, si este buna pentru lubrifierea articulatiilor, amortizand impactul asupra lor la orice miscare puternica, astfel incat durerea este redusa si riscul fracturarii de asemenea.

Andrada Avram

Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
PSD este creditat cu 28,4% din intenţiile de vot la alegerile pentru consiliile locale, PNL cu 26,7%, AUR cu 14,4%, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro, în luna aprilie,...
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
#reumatism, #remedii reumatism, #remedii naturale dureri articulatii, #dureri articulatii, #articulatii dureroase , #remedii naturale