Sfaturi pentru o buna digestie

Duminica, 04 Septembrie 2011, ora 12:20
8676 citiri
Sfaturi pentru o buna digestie

O digestie buna este extrem de importanta pentru o viata sanatoasa si plina de vitalitate. Problemele de acest gen trec de obicei neobservate, caci lumea are impresia ca nu sunt foarte serioase.

Simptome precum gazele, diareea, indigestia, sindromul intestinului iritabil sau constipatia au efecte negative asupra intregului organism si trebuie descoperita cauza. Iata ce trebuie sa stii, potrivit Third Age, daca vrei sa fii in ordine:

Lamaile: cel mai bun sfat pentru o buna digestie este sa consumi dimineata, pe stomacul gol, sucul de la o lamaie stoarsa, impreuna cu un pahar de apa. Astfel iti vei curata stomacul si vei elimina excesul de acid.

Bea zilnic otet si suc de mere: aceasta este o alta bautura care ajuta la curatirea organismului si imbunatatirea digestiei. Consuma o lingurita sau o lingura de otet organic de mere amestecat cu 500 mg de suc proaspat de mere. Astfel iti vei echilibra sucurile digestive.

Evita bauturile reci in timpul mesei: hrana este digerata mai eficient daca este undeva la temperatura corpului, asa ca orice fluid rece va ingreuna digestia. Daca simti neaparat nevoia sa consumi lichide, alege apa calduta sau ceaiuri. Cafeina poate cauza un exces de acid clorhidric, asa ca ar trebui s-o eviti, la fel ca si alcoolul.

Incearca ierburi amare: orice are gust amar va incuraja digestia la 20-30 de minute dupa consum, ajutand la eliberarea enzimelor, sucurilor si acizilor potriviti.

Auto-masaj si exercitii: acestea doua, incorporate in rutina zilnica, te vor ajuta. Maseaza-ti zona ficatului si a vezicii biliare, caci aceste doua organe ajuta foarte mult la digerarea alimentelor. Pozitioneaza-ti podul palmei drepte chiar sub coaste, deasupra soldului, cu degetele lipite de corp. Misca mana pana ajunge in zona buricului si repeta de 10-20 de ori.

Masajul stomacului este asemanator, dar trebuie facut in cealalta parte a corpului, cu acelasi numar de repetari.

Posteste o perioada mica de timp: aceasta este o metoda simpla de a-i da sistemului tau digestiv o bine-meritata pauza. Bea multe lichide, consuma fructe si legume din belsug si nu te forta foarte mult cu exercitiile fizice.

Mesteca de multe ori: mestecatul este unul dintre cele mai importante stagii ale digestiei, caci cu cat ajunge mancarea mai maruntita in stomac, cu atat ii va fi mai usor acestuia sa o proceseze. Daca mancarea este inghitita foarte mare, sucurilor digestive le va fi mai greu sa o proceseze.

Combina alimentele: aici parerile sunt impartite. Unii cred ca este cel mai bine sa consumi atat carbohidrati (paine, cartofi, orez), cat si proteine (carne, porduse lactate, nuci, soia) si grasimi (uleiuri de gatit, avocado). Alti experti considera ca aceste tipuri de alimente nu trebuie combinate la o masa. Cel mai bine este sa vezi ce functioneaza pentru corpul tau.

Curatare a colonului si a ficatului: foloseste ierburi, tipuri de mancare si suplimente care sa curete sistemul digestiv. Astfel vei elimina toxinele si toate elementele nocive, ajutand la buna functionare a mai multe organe.

Plante medicinale: multe dintre ele sunt bune pentru digestie, precum ulmul, scortisoara, ghimbirul, cuisoarele sau nucsoara.

Nicușor Dan, la depunerea candidaturii pentru Capitală: Va fi o luptă între oameni care doresc o justiție corectă și clanuri care sug de la bugetul statului
Nicușor Dan, la depunerea candidaturii pentru Capitală: Va fi o luptă între oameni care doresc o justiție corectă și clanuri care sug de la bugetul statului
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat joi, 25 aprilie, la depunerea candidaturii pentru Primăria Capitalei și a listei Drepte Unite pentru alegerile locale din Bucureşti că în această...
Prima reacție a lui Clotilde Armand după ce a fost trimisă în judecată: ”Ciolacu a schimbat 4 procurori până a găsit unul din provincie pe care l-a avansat să mă ancheteze”
Prima reacție a lui Clotilde Armand după ce a fost trimisă în judecată: ”Ciolacu a schimbat 4 procurori până a găsit unul din provincie pe care l-a avansat să mă ancheteze”
Primărița Sectorului 1, Clotilde Armand, a reacționat joi, 25 aprilie, la câteva ore după ce a fost trimisă în judecată. Într-un mesaj postat pe Facebook, Clotilde Armand precizează...
#digestie buna sfaturi, #digestie remedii naturale, #digestie imbunatatire, #probleme digestive , #remedii naturale