Silvoterapia, tratamentul vacantelor la munte

Joi, 04 August 2011, ora 19:37
2781 citiri
Silvoterapia, tratamentul vacantelor la munte

Daca ai ales sa-ti petreci vacanta la munte, ai facut o alegere cum nu se poate mai potrivita si profitabila, pentru ca muntele inseamna padure, liniste, odihna, calm, plimbari lungi, de care probabil ai nevoie, dupa un an de activitate intre peretii casei ori ai biroului.

Nu uita insa sa-ti pui in bagaj umbrela si ceva haine mai groase, ca pentru toamna tarzie, pentru ca la munte ploua mai des, se intuneca mai repede si e mai rece decat la ses. Ar fi pacat sa fii acolo si sa stai in camera pentru ca nu poti iesi de frig.

Pentru ca padurea e numai la doi pasi de locul in care esti cazat, profita cat de mult poti si stai printre copaci sau in preajma lor. Silvoterapia, ca metoda terapeutica de prevenire si vindecare a bolilor cu ajutorul arborilor, a fost utilizata cu succes inca din antichitate, dar a fost recunoscuta ca metoda stiintifica numai din 1927, dupa ce a fost adoptata ca disciplina medicala care se ocupa cu balneoclimatoterapia.

Silvoterapia se recomanda atat oamenilor sanatosi, pentru intarirea organismului, combaterea oboselii si a stresului, cat si celor bolnavi de astm bronsic, bronsita cronica, hipertensiune arteriala, nevroze, insomnie. Specialistii au constatat ca locuitorii din preajma zonelor impadurite sunt mai sanatosi si mai puternici, iar bolile cardiovasculare aproape ca nu exista acolo.

De aceea se si spune despre padure ca a fost, dintotdeauna, locul unde oamenii au gasit remedii pentru a-si trata bolile, dar si pentru a-si mentine sanatatea. Sanatoriile pentru tratarea bolilor de nervi si a tuberculozei nu au fost alese intamplator in preajma padurilor, care reprezinta un excelent mediu de imbunatatire a respiratiei pentru cei cu insuficienta respiratorie, dar si o adevarata farmacie de calmante naturale, care nu dau dependenta si nu au efecte secundare.

Aerul padurilor actioneaza ca un medicament asupra organismului uman, cum nicio farmacie nu va putea produce vreodata: activeaza circulatia sangelui, creste numarul globulelor rosii, usureaza respiratia, favorizeaza somnul, curata pielea, redandu-i elasticitatea si supletea, intarzie imbatranirea, creste rezistenta organismului la factorii externi.

Stai in padure cat de mult poti, fa plimbari lungi, alergari usoare si exercitii fizice atat cat e posibil si efectele miraculoase ale acestul placut tratament le vei constata singur, imediat. Lasa-te atras de un copac si imprieteneste-te cu el. Copacii sunt purtatori de energie si pot vindeca, pot darui sanatate omului.

Sa avem sanatate!

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#silvoterapia efecte, #meditatie copaci, #terapie padure, #sanatorii tbc , #remedii naturale