Studentii la Medicina invata sa vindece si sa educe pacientii prin AlternMed

Advertorial
Joi, 21 Aprilie 2016, ora 09:00
35990 citiri
Studentii la Medicina invata sa vindece si sa educe pacientii prin AlternMed
Foto: SSMB / AlternMed

Proiectul AlternMed este un proiect organizat de catre studenti (David Corina, Chimirel Ana) pentru studenti. Acesta este organizat in cadrul Departamentului de Educatie Medicala al Societatii Studentilor in Medicina Bucuresti, iar sesiunile sunt optionale.

Participantii se intalnesc saptamanal, in zilele de vineri, de la ora 18:00 la ora 20:00, iar la sfarsitul cursurilor, acestia primesc o diploma cu valoare simbolica.

Pana la momentul inceperii cursurilor sesiunii curente, pe formularul de inscriere figureaza 270 de persoane, dintre care organizatorii, SSMB (Societatea Studentilor in Medicina din Bucuresti), estimeaza prezenta a minimum 100 de partcipanti saptamanal.

AlternMed se desfasoara sub egida cunoasterii medicale. Intr-o lume in care sistemul de sanatate se schimba si evolueaza intr-un ritm fara precedent, pe numeroase fronturi, stiinta medicala ne-a oferit acces la o mai buna intelegere a organismului uman si a adus dupa sine o explozie de informatie. Informatie la care tinerii au acces usor, rapid si eficient si care poate fi adusa in prim-planul curriculelor de invatamant cu ajutorul acestora.

Pe langa aspectul acesta al educatiei medicale traditionale, viitorii medici trebuie sa indeplineasca anumite standarde morale, culturale si intelectuale prin care sa se poata adapta la nevoile comunitatii, in acelasi timp folosindu-si statutul pentru a vindeca, educa si informa pacientii.

Toate sesiunile de comunicare/cursuri se desfasoara sub acelasi nume, AlternMed, fiecare curs in parte are o tematica, iar sesiunile stiintifice ale anului 2016 au fost deschise, ca o certificare a importantei homeopatiei, cu un curs de 2 saptamani despre homeopatie:

  • Curs 1 - Homeopatie & Medicina Cuantica - Curs
  • Curs 2 - Homeopatie & Medicina Cuantica - Prezentari de cazuri clinice

Ca o recunoastere a importantei acestei ramuri a medicinei, Amfiteatrul II al Facultatii de Medicina din Bucuresti a fost neincapator, depasindu-se cu mult numarul de studenti inscrisi.

Formatul de curs a fost unul unic, a asociat Homeopatia si Medicina Cuantica si a fost coordonat de Dna. Dr. Ion Gabriela, medic primar pediatru - medic homeopat si sef de lucrari la UMF Carol Davila Bucuresti.

Dna. Dr. Ion este Doctor in medicina, sef de lucrari, medic primar pediatrie si membru al unor prestigioase asociatii profesionale: Societatea Romana de Pediatrie, Membru Fondator Societatea Romana de Cardiologie Pediatrica, Membru Fondator al Societaii Sud-Europene de Nefrologie Pediatrica SEPWG, Membru al Societatii Romane pentru Enurezis Nocturn.

Ca o particularitate demna de mentionat a acestui debut de sesiuni stiintifice, unul dintre invitati a fost Dl. Dr. Ene Ciprian. Acesta este medic chirurg in cadrul Spitalului Clinic de Urgenta Bucuresti, adept al abordului minim-invaziv (laparoscopic, robotic).

Dl. Dr. are un atestat ca practician de Medicina Cuantica (Vibrationala) prin cursurile post-universitare din cadrul UMF Bucuresti si UMF Cluj-Napoca, este absolvent al modulului de cursuri de Medicina Integrativa din cadrul UTM Bucuresti si, de asemenea, Membru Fondator al "Ordinului Practicienilor de Medicina Complementara/Alternativa din Bucuresti".

In cadrul sesiunii de prezentare cazuri clinice, alaturi de Dna.Dr. Ion si de Dl.Dr. Ene, studentii au beneficiat de prezenta Dnei. Dr. Carmen Zapucioiu. Dna. Zapucioiu este medic primar pediatru, medic homeopat, lector universitar la Catedra de Pediatrie din cadrul Spitalulului Clinic de Urgenta pentru Copii "Grigore Alexandrescu".

Dna. Zapucioiu este Doctor in medicina, medic primar pediatrie, medic specialist medicina respiratorie pediatrica, competenta explorari functionale respiratorii, sef de lucrari, sef de sectie, sectia Pediatrie I, Pneumologie din cadrul Spitalulului Clinic de Urgenta pentru Copii "Grigore Alexandrescu".

Laboratoarele BOIRON sunt dedicate educatiei si cunoasterii. Istoria Laboratoarelor BOIRON se confunda cu istoria homeopatiei, cu istoria unei epoci de dezvoltare si cunoastere medicala.

500.000 este numarul estimativ al profesionistilor din domeniul sanatatii care prescriu medicamente homeopatice la nivel mondial.

Medicul homeopat este medicul care, suplimentar studiilor sale de medicina, a decis sa-si completeze formatia studiind si terapia homeopata (alaturi de multe alte metode terapeutice autorizate).

El stie sa prescrie la fel de bine si medicamente alopate in combinatie cu cele homeopatice, si o face cu discernamant ori de cate ori necesitatile clinice o impun.

Mai mult, abordarea homeopatica, departe de a ignora sau contrazice, o integreaza si completeaza pe cea clasica. Astfel, homeopatia a intrat cu drepturi depline in arsenalul terapeutic al medicului si al farmacistului.

Misiunea BOIRON este de a dezvolta la nivel mondial un proiect de sanatate bazat pe o abordare medicala si stiintifica a homeopatiei si de a produce, pentru fiecare pacient si fiecare profesionist din domeniul sanatatii, un medicament homeopat de inalta calitate, fiabil si reproductibil.

BOIRON Romania saluta initiativa SSMB si misiunea sa.

SSMB este o organizatie independenta, non-guvernamentala si non-politica, recunoscuta de catre autoritatile regionale si centrale, precum si de institutii si organizatii internationale.

SSMB numara peste 50 de coordonatori la care se adauga peste 500 de voluntari si o comunitate importanta de alumni, implicati in numeroase proiecte.

Laboratoarele BOIRON sunt unul dintre cei mai importanti producatori de produse homeopatice din lume, prezent la nivel mondial in peste 100 de tari, cu peste 4.000 de colaboratori si 18 filiale in afara granitelor Frantei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîţu, fost premier și fost lider PNL, a anunțat că sunt probleme privind „candidatura coaliţiei toxice” în persoana medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei. El a...
#Studenti pentru Studenti AlternMed, #Boiron AlternMed , #remedii naturale