Sunatoarea, leac impotriva meteosensibilitatii

Marti, 05 Iulie 2011, ora 10:50
6362 citiri
Sunatoarea, leac impotriva meteosensibilitatii

Se crede ca meteosensibilitatea, care nu este nimic altceva decat reactia organismului, uneori destul de dura, la schimbarile meteorologice bruste, afecteaza mai ales persoanele care-si petrec cea mai mare parte a timpului in spatii inchise. Iesind rar din casa, organismul isi pierde capacitatea de adaptare la transformarile vremii si de aici o serie intreaga de probleme care influenteaza sanatatea si creaza disconfort.

Persoanele meteosensibile devin depresive, au dureri de cap, ametesc, sunt agitate si nervoase, nu se pot concentra, sunt complet dezinteresate de ceea ce se intampla in jurul lor, sunt chinuite de dureri de oase, dar si de insomnie. Toate aceste neplaceri dispar odata ce vremea se stabilizeaza. Studiile arata ca dintre plantele medicinale, tratamentul cu sunatoare este cel mai indicat in asemenea perioade.

Sunatoarea creste peste tot in Romania, prin fanete, pajisti si poieni, la liziera padurilor sau chiar pe marginea drumului, din zonele de campie si pana sus, la munte. Are flori galbene, frunze cu pete ruginii si, la maturitate, atinge o inaltime de 40 - 50 de cm.

Florile de sunatoare se culeg in zilele uscate si insorite, din iunie si pana in septembrie, prin taiere cu foarfeca. Se usuca la umbra, in loc bine aerisit, intinse in strat subtire, pe hartie sau panza. Dupa uscare, se pastreaza in pungi de hartie ori saculeti de panza in locuri uscate si intunecate.

Persoanele care sufera din cauza vremii pot apela cu incredere la sunatoare deoarece planta are ca efect un tonus psihic pozitiv, vioiciune si optimism. Infuzia de sunatoare, o cana de apa clocotita peste o lingurita de planta uscata si maruntita ori un pliculet de la plafar, are efecte calmante.

Persoanele meteosensibile, dar si cele care sufera de insomnie, indiferent de starea timpului de afara, sa bea seara, inainte de culcare, o cana de ceai de sunatoare, indulcit cu un varf de lingurita de miere de albine si parfumat cu cateva picaturi de lamaie. Vor avea un somn sanatos, odihnitor si se vor trezi cu chef de viata si activitate.

Tinctura de sunatoare preparata din flori proaspete, uscate si rasnite prin rasnita electrica de cafea, poate fi folosita timp de doi ani. Peste 20 de linguri de pulbere uscata se toarna o jumatate de litru de alcool alimentar, votca sau rachiu facut in casa. Vasul se inchide bine si se lasa la macerat, la caldura, 12 - 15 zile.

Cand lichidul a devenit rosiatic se filtreaza, se pune in sticle mici, de culoare inchisa, si se pastreaza la rece, departe de sursa de lumina. La nevoie, se ia cate o lingurita de tinctura de patru ori pe zi, in cure de sase saptamani cu pauze de doua saptamani.

Face casa buna cu busuiocul

Persoanele afectate de modificarile atmosferice pot apela si la un amestec de sunatoare si busuioc, in parti egale. Plantele uscate si maruntite se macina in rasnita de cafea si, din pulberea obtinuta, se ia cate o lingurita rasa, de trei - patru ori pe zi, in cure de doua luni, cu pauza de zece zile. Rasniti plantele cat sa va ajunga pentru 20 de zile. Dupa acest interval, proprietatile se pierd.

Persoanelor meteosensibile li se recomanda sa petreaca afara, in aer liber, indiferent de vreme si de numarul gradelor din termometru, macar 30 de minute zilnic, sa aeriseasca incaperea in care locuiesc si sa se hidrateze cat trebuie.

Sa avem sanatate!

Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Alianța Dreapta Unită, formată din USR, PMP și partidul Forța Dreptei se găsește în imposibilitatea de a avea liste comune de candidați pentru alegerile din 9 iunie, după ce Biroul...
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, susţine că unii primari USR ar fi fost ”şantajaţi” sau ”momiţi” să treacă la PSD, în condiţiile în care de faţă era şi liderul social...
#sunatoarea proprietati terapeutice, #sunatoarea infuzie, #busuiocul calmant , #remedii naturale