Te doare spatele? Iata cateva remedii naturale

Sambata, 29 Martie 2014, ora 15:50
10040 citiri
Te doare spatele? Iata cateva remedii naturale
Foto: inquisitr.com

Una dintre cele mai intalnite probleme de sanatate este durerea de spate. Aceasta poate fi tratata eficient cu ajutorul unor metode naturale ce ne tin departe de efectele secundare ale medicamentelor.

Cei care se confrunta cu astfel de dureri insuportabile apeleaza cel mai des la medicamentele analgezice, insa ele ofera doar o rezolvare de moment, fara a trata cauza neplacerii, scrie inquisitr.com. Pentru a preintampina o asemenea problema, poti lua cateva masuri simple.

In primul rand, atunci cand te ridici din pat dimineata, nu te grabi. Intinde-ti mainile, picioarele si spatele, fara a face brusc aceste gesturi.

E recomandat sa faci o plimbare usoara in fiecare zi. Perioada petrecuta in pat duce la scaderea fluxului de sange care ajunge la coloana vertebrala.

O alta metoda eficienta este yoga. Cercetatorii de la Universitatea din Boston, SUA, afirma ca yoga poate avea o eficacitate mai mare decat tratamentul standard, in reducerea durerilor cronice. Studiul expertilor americani a fost publicat in revista "Alternative Therapies in Health and Medicine".

Chrystle Fielder, autoarea cartii "The Complete Idiot's Guide to Natural Remedies", ofera cateva sfaturi pentru tratarea acestei afectiuni pe cale naturala:

Mancarea sanatoasa

Alimentatia este intotdeauna importanta, in special atunci cand o persoana este bolnava. Mancarea sanatoasa si naturala ofera organismului ceea ce este necesar pentru o regenerare completa si eficienta. Poate preveni leziunile si ajuta la reducerea riscului de aparitie a durerilor.

Consumul de apa

In cazul in care consumi multa cofeina, trebuie sa stii ca ea te poate deshidrata. Trebuie sa ai grija sa nu consumi mai mult de 300 mg de cofeina pe zi. Aportul de apa reduce, insa, procesul prin care sunt micsorate discurile poroase ale coloanei vertebrale. Procesul se manifesta odata cu inaintarea in varsta si provoaca durere.

Te doare spatele? Afla ce boli ai putea avea

Analgezice naturale

Unele medicamente pot avea ca efect secundar durerile de stomac. O alternativa la aceasta terapie este planta denumita "gheara diavolului". Scoarta de salcie este si ea o alta metoda de inlocuire a medicamentelor pline de substante chimice. De asemenea, ananasul si boswellia (planta traditionala indiana) reprezinta solutii suplimentare ce pot fi folosite in acest scop.

Alte substante benefice

Ceaiul de ghimbir este recunoscut pentru calmarea durerii. Vitaminele B1, B2, B6 si B12 relaxeaza muschii spatelui si, in plus, iti imbunatatesc starea generala.

Suplimentele cu ulei de peste sau in pot aduce corpului tau un aport important de acizi grasi omega-3, acestia fiind esentiali pentru sanatatea organismului.

Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Premierul Marcel Ciolacu a reacţionat joi, 25 aprilie, la declaraţiile primarului Sectorului 1, Clotilde Armand, transmiţându-i acesteia să îşi ia un avocat bun pentru că ”a încălcat...
Nicușor Dan îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Nicușor Dan îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat joi, 25 aprilie, că aşteaptă de la contracandidatul său Cristian Popescu Piedone un răspuns în ce priveşte participarea la o dezbatere...
#durere spate remedii, #tratament dureri spate, #remedii naturale durere spate, #medicamente durere spate , #remedii naturale