Te pregatesti sa arunci bradul? Afla la ce-ti mai foloseste

Marti, 08 Ianuarie 2013, ora 14:36
14143 citiri
Te pregatesti sa arunci bradul? Afla la ce-ti mai foloseste

Traditia spune ca pomul De Craciun se scoate din casa dupa Sfantul Ioan. Daca deja ai scos podoabele din pom si te pregatesti sa scoti bradul din casa, nu te grabi. Bradul este o adevarata farmacie si e pacat sa nu profiti de binefacerile cu care l-a inzestrat mama-natura.

Afla ca in lunile decembrie si ianuarie, acele de brad au cea mai mare cantitate de uleiuri volatile. Acele de brad pot fi folosite in diferite feluri pentru sanatatea si confortul tau si al familiei.

Baia cu ace de brad, execelenbta pentru sanatate

Baia cu ace de brad se recomanda in caz de dureri reumatice, raceala, gripa, afectiuni respiratorii, oboseala fizica si psihica. Baia se pregateste de dimineata cand se pun la macerat, pentru zece ore, cinci maini de ace de brad in doi litri de apa, la temperatura camerei.

Seara, inainte de baie, se strecoara lichidul si se lasa deoparte. Peste planta ramasa se toarna doi litri de apa clocotita, se acopera vasul si se lasa la racit. Apoi, lichidul rezultat se filtreaza, se combina cu cel macerat la rece, si se adauga la apa din cada. Se fac doua, trei bai pe saptamana, un total de noua sau unsprezece bai.

Acele de brad puse intr-o punga de panza rara ori tifon, asezata langa perna pe care dormi, iti pot asigura un somn sanatos si odihnitor, care sa-ti intareasca si sa-ti mentina echilibrul nervos.

Siropul de ace de brad scade pofta de mancare

Acum, in plina iarna, siropul din ace de brad se obtine zdrobind cu sucitorul de lemn 500 de grame de cetina, care se pun intr-un borcan mai mare, peste care se adauga 500 de grame de miere de albine, de preferinta poliflora.

Se acopera borcanul si se tine la loc cald, langa soba sau calorifer, cam o luna, dupa care siropul se strecoara sis e toarna in sticlute de culoare inchisa, care se tin la frigider.

Siropul din ace de brad, ca si cel preparat primavara din muguri de brad, se recomanda, cate o lingura de trei ori pe zi, in tuse persistenta, imunitate scazuta, oboseala intelectuala, pofta de mancare excesiva.

Nu arunca banii pe odorizante de camera, pline de chimicale sau pe lumanari parfumate. Improspateaza aerul din casa cu produsele naturale pe care le ai la indemana. Astfel, crengutele de brad tinute in vaza, in buchet, sau imprastiate prin casa, poarta in aroma lor ceva din aerul proaspat si puternic ozonat al muntilor. Fie iarna, fie vara crengutele de brad nu ar trebui sa lipseasca din nicio casa.

De asemenea, crengutele de brad sau numai acele pot fi puse intr-un bol la un loc cu petale de flori, coji de fructe uscate sau plante puternic aromate, precum menta, cimbrul, busuiocul.

Sa avem sanatate!

Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
USR anunţă că, miercuri, un membru USR a fost agresat în timp ce strângea semnături în zona Lujerului din Sectorul 6, Bucureşti. ”Ieri, un membru USR a fost agresat în timp ce...
REPER ar vrea candidați comuni cu Alianța Dreapta Unită, la Capitală: "Luăm cu toții decizia matură de a ne așeza cât mai repede la masă"
REPER ar vrea candidați comuni cu Alianța Dreapta Unită, la Capitală: "Luăm cu toții decizia matură de a ne așeza cât mai repede la masă"
REPER, partidul condus de fostul premier Dacian Cioloș, anunță că a trimis o invitație la dialog colegilor de la USR, PMP și Forța Dreptei, filialele din București, în vederea găsirii...
#sirop de brad, #refolosire brad Craciun, #brad boli respiratorii, #ace brad utilizare naturista, #brad sanatate , #remedii naturale