Tratati constipatia cu produse naturale

Miercuri, 06 Aprilie 2011, ora 08:45
42147 citiri
Tratati constipatia cu produse naturale

Sedentarismul, cea mai grea boala a lumii de azi, afecteaza o foarte mare parte a populatiei, mai ales de la orase, unde miscarea, mersul pe joc, exercitiile fizice, lucrul in gradina nu se mai practica demult. Una din gravele consecinte ale sedentarismului este constipatia.

Un om sanatos care traieste dupa niste reguli bine stabilite trebuie sa aiba un scaun pe zi, de regula, dimineata. Despre constipatie se poate vorbi cand acest lucru se intampla o data la cateva zile.

Medicul bine intentionat spune ca e mai bine sa previi decat sa tratazi. Pentru a evita sau a trata aceasta neplacere care, in timp, poate avea consecinte cu complicatii deosebit de grave, hemoroizi, fisuri anale, hernie abdominala, prolaps rectal, e timpul sa schimbi ceva in viata ta.

Consuma cafeaua cu moderatie, renunta la apa minerala si bauturile racoritoare dulci, la gustarile de tip fast food, mesteca alimentele bine, nu mai fa exces de laxative, incearca sa traiesti mai relaxat si pastreaza obiceiul de a merge la toaleta zilnic, la aceeasi ora.

Din meniul zilnic nu trebuie sa lipseasca legumele si fructele proaspete, mai ales portocalele, produsele lactate, in special iaurtul, simplu, fara fructe sau alte ingrediente, salata de legume si verdeturi. Orele de masa trebuie respectate si nu sarite, si zilnic sa se consume ciorbe sau supe cu cat mai mult zarzavat.

Lichidele trebuie consumate in cantitate suficienta, apa plata sau de izvor, sucuri naturale de fructe si legume, preparate acasa, ceaiuri din plante sau fructe de padure.

Nu numai alimentatia nepotrivita si haotica, ci si lipsa miscarii predispune la constipatie. Mereu suntem grabiti, niciodata nu avem timp sa mergem pe jos, dar sanatatea si confortul nostru merita putina miscare si activitate fizica, daca nu zilnic, macar de doua, trei ori pe saptamana.

Mierea de albine este cel mai complet aliment pentru om prin complexul de vitamine si minerale pe care il are in compozitie. Pentru o digestie sanatoasa nu trebuie sa aveti constipatie ca sa luati, in fiecare dimineata, pe nemancate, 1-2 lingurite de miere poliflora cu un pahar de apa, la temperatura camerei.

Persoanele care sufera de constipatie sa foloseasca, in loc de apa, zeama de tarate. De mare folos, pot fi si doua lingurite de tarate inmuiate, pentru cinci minute, intr-un pahar cu apa si apoi baute. Taratele de grau contin fibre alimentare, foarte necesare pentru un tranzit normal.

Sucul de mere, folosit in cazuri mai grave, se obtine, dand, doua trei mere, necojite, de marime potrivita, prin storcatorul de fructe. Efectul va fi aproape imediat, dar nu trebuie sa faceti exces si sa apelati zilnic la aceasta metoda. In caz de nevoie, si copiilor li se poate da sa bea un pahar de suc de mere.

Despre ceaiul verde se poate spune ca, in caz de constipatie, intr-adevar, face minuni. Dimineata sa se faca un ceai din doua pliculete de planta, peste care se toarna 200 ml de apa fierbinte. Se lasa acoperit cateva minute, se indulceste cu miere de albine si se bea mai cald decat de obicei.

Dupa amiaza, pana in ora 4, mai tarziu poate provoca insomnii, se bea al doilea ceai facut dintr-un pliculet de planta. La fel, indulciti-l cu miere. Nu folositi zaharul la ceaiul verde daca-l beti impotriva constipatiei. Continuati cu acest ceai pana la normalizarea tranzitului intestinal si pana intervine obisnuinta organismului pe care trebuie sa-l invatati cu disciplina.

Copiilor, femeilor insarcinate si celor care alapteaza le este interzis ceaiul verde din cauza cantitatii mari de teina pe care acesta o contine.

Sa avem sanatate!

UPDATE Liderii coaliției PSD-PNL și-au dat acordul pentru candidatura medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei SURSE
UPDATE Liderii coaliției PSD-PNL și-au dat acordul pentru candidatura medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei SURSE
Medicul Cătălin Cîrstoiu a ajuns, marți, 19 martie, la Palatul Victoria pentru a discuta cu liderii coaliţiei. Liderii celor două partide și-au dat acordul pentru candidatura acestuia la...
Conducerile PSD și PNL, discuții cu consilierii municipali pe amendamente la bugetul Capitalei. Se cere o dezbatere în Consiliul General SURSE
Conducerile PSD și PNL, discuții cu consilierii municipali pe amendamente la bugetul Capitalei. Se cere o dezbatere în Consiliul General SURSE
Conducerile PNL şi PSD Bucureşti vor avea o întâlnire, marţi, 19 martie, cu consilierii municipali social-democraţi şi liberali pentru a cere convocarea unei şedinţe de Consiliu General...
#zeama de tarate, #ceaiul verde constipatie, #suc de mere constipatie , #remedii naturale