Trateaza bataturile cu remedii naturiste - Farmacia din casa

Duminica, 10 Aprilie 2011, ora 08:28
172098 citiri
Trateaza bataturile cu remedii naturiste - Farmacia din casa

Bataturile nu sunt altceva decat niste acumulari de piele ingrosata care dau mari batai de cap. Unele persoane apeleaza la chirurg, fara sa stie macar ca exista remedii naturiste, pentru tratarea bataturilor dureroase, foarte ieftine si la indemana oricui, numai ca acestea cer multa rabdare si perseverenta.

Spalati-va picioarele, mai multe seri la rand, in apa calda in care ati dizolvat trei linguri de bicarbonat de sodiu, care are calitatea de a inmuia pielea intarita sau moarta si a o indeparta. Baia trebuie sa dureze 10, 15 minute.

Cine prefera otetul sa inmoaie o bucata de vata pe care s-o lipeasca de batatura cu pansament sau o carpa curata, de bumbac. Vata inmuiata in otet se tine pana a doua zi. Dimineata, freaca zona in care se afla batatura cu o piatra ponce.

O felie groasa de lamaie, cam de un centimetru, fara coaja, se pune seara pe batatura si se leaga strans, cu tifon ori o carpa curata. Se sta asa toata noaptea. Se repeta acest lucru cateva nopti la rand, pana cand batatura se va desprinde si va pica, cel mai probabil in timp ce va spalati picioarele.

Se piseaza o capatana de usturoi si se amesteca toti cateii. Pasta astfel obtinuta se aplica pe batatura cateva seri la rand, pana cand aceasta se inmoaie si dispare.

Ceapa se curate si dintre straturi se scoate pielita subtire, iar partea carnoasa se baga la cuptor pana se inmoaie. Dupa aceea se pune in otet pentru cateva minute apoi se aplica pe batatura. Acest lucru se face seara, inainte de culcare, si legatura se tine pana dimineata.

Din flori si fructe maruntite de paducel se face un decoct, o lingura de planta la o cana de apa. Dupa fierbere, se lasa amestecul la infuzat timp de 10, 15 minute dupa care se strecoara si se lasa la racit. Compresele cu decoct de paducel se aplica zilnic pe zonele invadate de bataturi.

Rostopasca pe care o gasiti chiar si in jurul blocului in care locuiti, pe marginea drumurilor, in tufisuri, in locuri umbroase, mai tot timpul anului, chiar si iarna sub stratul de zapada, varsa, la rupere, un lichid galben-inchis care este ideal in tratarea acestor afectiuni. Unge batatura cu acest lichid de cateva ori pe saptamana, timp de doua saptamani, si batatura se usuca si cade.

Mai multe seri la rand, masati bataturile, timp de 15, 20 de minute, cu ulei de ricin. Puneti apoi, in picioare, sosete de bumbac si stati asa pana dimineata ca sa dati timp uleiului sa actioneze.

Sa avem sanatate!

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Alianţa pentru Unirea Românilor, filiala Braşov, a prezentat, vineri, candidatul pentru funcţia de primar al Municipiului Braşov în persoana deputatului Dan Tanasă. Acesta a declarat...
Premierul Ciolacu, alături de tinerii blocaţi pe aeroportul din Dubai: ”Zâmbetele lor mi-au dat energie cât toate cafelele băute în ultimele zile” FOTO
Premierul Ciolacu, alături de tinerii blocaţi pe aeroportul din Dubai: ”Zâmbetele lor mi-au dat energie cât toate cafelele băute în ultimele zile” FOTO
Marcel Ciolacu, premierul României a postat imagini din aeronava oficială cu care revine în ţară, alături de grupul de tineri blocaţi pe aeroportul din Dubai, el afirmând că zâmbetele lor...
#bataturi tratament natural, #ceai paducel bataturi, #bataturi ceapa, #bataturi ulei ricin , #remedii naturale