Trateaza febra cu remedii din casa

Marti, 04 Decembrie 2012, ora 10:53
229665 citiri
Trateaza febra cu remedii din casa

Febra nu este o boala, este un semnal, un simptom ca organismul lupta cu o infectie, ca imunitatea functioneaza la capacitate maxima.

In caz de raceala se poate vorbi de o stare subfebrila cu temperature corpului pana la 38 de grade. Temperatura de peste 38 de grade este caracteristica gripei, dar in nici un caz un motiv de a da buzna la farmacie sau la dulapiorul cu medicamente din casa.

Daca este vorba de raceala sau gripa, trateaza cauza, febra fiind, in acest caz doar efectul. Febra trece pe masura ce cauza dispare, iar cauza poate fi tratata cu remedii naturiste avute in casa.

Otetul de mere

De mare ajutor in caz de gripa sau raceala este otetul de mere, care nu ar trebui sa lipseasca din nicio casa, mai ales in anotimpul rece, cand infectiile respiratorii se fac atat de usor.

O frectie generala cu otet de mere din belsug scade febra si grabeste vindecarea. Se pot pune comprese calde cu otet de mere diluat cu apa in cap, la gat sau la talpile picioarelor. In nas se pot pune tampoane de vata inmuiate in otet. Nasul se desfunda imediat, respiratia se normalizeaza si bolnavul se poate odihni linistit.

Comprese din cartofi cruzi

Cartofii pot fi, de asemenea, de mare ajutor, cand ai febra. Da prin razatoarea mare doi - trei cartofi de marime potrivita, pune-i intr-o bucata de panza sau tifon, fara sa-i storci, stropeste-i cu putin otet cald si pune legatura la gat sau pe piept, daca si tusesti. La fel, dati prin razatoare sau taiati felii rotunde, cartofii se pot pune pe talpi, fixati cu sosetele.

Baile cu sare pot fi, de asemenea, de mare ajutor in calmarea simptomelor provocate de gripa si raceala, implicit a febrei. Cele mai indicate sunt baile fierbinti la picioare. Pune in apa doi pumni de sare mare, grunjoasa, din cea folosita de gospodine toamna, la pus muraturi. Tine minte ca, in scop terapeutic se foloseste numai sarea mare, grunjoasa.

Cand ai febra, bea multe lichide, apa sau ceaiuri. Apa sa fie plata sau de izvor si bauta la temperatura camerei si nu de la frigider. Apa minerala nu se recomanda, mai ales daca te doare si in gat. Irita si mai tare gatul si intarzie vindecarea.

Bea ceaiuri puternic aromate, de busuioc, soc sau cimbru. Ca sa prepari ceaiul, toarna o cana de apa fiarta peste o lingurita de planta uscata, acopera vasul si lasa-l la infuzat zece minute, apoi strecoara.

Ceaiul se bea cald, indulcit cu miere de albine si zeama de lamaie din belsug, deoarece organismul, ca sa se refaca, are nevoie de multa vitamina C. In caz de dureri in gat, ceaiul nu se bea fierbinte, deoarece gatul se va irita si mai tare si se va intarzia vindecarea.

Sa avem sanatate!

Ciolacu vrea reducerea atribuțiilor primarului general: Dependența edililor de sector nu trebuie să fie atât de mare VIDEO
Ciolacu vrea reducerea atribuțiilor primarului general: Dependența edililor de sector nu trebuie să fie atât de mare VIDEO
Premierul Marcel Ciolacu a declarat miercuri că este nevoie de o lege specială a Capitalei şi că "este evident" că dependenţa primarilor de sector "nu trebuie să fie atât de mare de...
Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Prim-vicepreşedintele PSD, Sorin Grindeanu, a declarat, miercuri, 24 aprilie, că soluţia pe care PSD a adoptat-o, de a candida Gabriela Firea, le dă o anumită siguranţă că votanţii de...
#febra simptom gripa raceala, #otet de mere sanatate, #ceaiuri plante aromate febra, #bai cu sare febra, #remedii naturale raceala, #comprese cartofi cruzi , #remedii naturale