Trateaza raceala cu alimente din camara

Marti, 23 Octombrie 2012, ora 21:25
12451 citiri
Trateaza raceala cu alimente din camara

Nimeni n-ar vrea sa raceasca, dar schimbarea vremii si diferentele mari de temperatura dintre zi si noapte aduc cu sine si asemenea neplaceri. Nu te grabi inspre farmacie, pentru ca in camara sau in bufetul din bucatarie ai leacuri de exceptie, care sa te puna rapid pe picioare.

Daca faci febra usoara, ai dureri in gat si-ti curge nasul si, in general, ai o stare de moleseala, trebuie sa stii ca toate acestea sunt simptome tipice racelii si cel mai indicat ar fi sa nu iesi din casa doua-trei zile, timp in care sa te ingrijesti, sa nu ajungi sa faci complicatii.

Cele mai importante, in aceasta perioada, sunt ceaiurile - de tei, macese, fructe de padure - care se beau calde, nu fierbinti, cu multa lamaie si, de regula, indulcite cu miere de albine.

La noi, la romani, inca mai persista ideea ca beau ceai numai bolnavii. Nu trebuie sa astepti sa te imbolnavesti ca sa bei una-doua cesti de ceai pe zi. Acum, ca vremea s-a racit, bea zilnic una, doua cani de ceai de fructe de padure, cald si indulcit cu putina miere de albine. Este un energizant excelent. La fel de bun este si ceaiul de busuioc sau de cimbrisor.

Limonada se poate prepara in casa, din apa plata sau de izvor si zeama de lamaie si se bea la temperatura camerei. De asemenea, o bautura energizanta din citrice, grapefruit, portocale si lamai, la fel, preparata in casa, este extrem de utila daca ai racit.

Daca esti racit, evita bauturile carbogazoase dulci, sucurile din comert, dar si apa minerala deoarece fac rau la gat si intarzie vindecarea. Bea apa plata sau de izvor la temparatura camerei.

Consuma ceapa si usturoi care au proprietati antimicrobiene, detoxifica organismul si actioneaza ca niste antioxidanti foarte puternici, stimuland sistemul imunitar si reducand inflamatiile. Alege ceapa rosie si usturoiul romanesc. Le gasesti in piata, la producatorii autohtoni.

Daca ti-e nasul infundat si nu poti sa respiri, zdrobeste o ceapa si respira tinand-o in dreptul nasului. Nu numai ca vei respira mai bine, dar vei dormi profund, linistit, pentru ca ceapa are un puternic efect calmant.

Raceala si durerile din gat se trateaza, extern, cu cataplasme cu mamaliga, asa cum procedau bunicile noastre. Se pune mamaliga pe o bucata de panza sau tifon si se aplica pe piept cat se suporta de fierbinte.

Din malai se poate face o geandra, cir sau terci, denumirea depinde de zona, de fapt, o mamaliga subtire, care curge precum smantana, in care se pune putin unt, ulei sau grasime de porc si se mananca fierbinte. Pentru nas infundat, se pune putin malai pe o tabla incinsa si se inhaleaza fumul produs.

Febra scade facand frectie cu otet, otet pus in cap sau pe talpile picioarelor. Otetul dezinfecteaza incaperea, desfunda nasul, alunga durerile de cap si induce somnul.

Sa avem sanatate!

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#otet medicament, #ceaiuri impotriva racelii, #raceala remedii naturiste, #suc de citrice, #mamaliga puteri tamaduitoare , #remedii naturale