Trateaza tusea naturist

Joi, 17 Februarie 2011, ora 23:53
27231 citiri
Trateaza tusea naturist

De regula, tusea insoteste atat gripa, cat si raceala si reprezinta reactia organismului la un factor iritant.

Tusea este o expiratie brusca si zgomotoasa, reflexa ori voluntara, prin care se elimina aerul din plamani. Tusea nu este o boala, ci simptomul unei afectiuni, de aceea cand raceala sau gripa se vindeca ar trebui ca tusea sa inceteze. Daca tusea persista e necesar de mers la medic.

Infuzia din flori de tei, din una, doua lingurite de planta oparita cu 200 de ml de apa, este cel mai cunoscut si cel mai baut ceai la romani. In acelasi fel se prepara si infuzia din frunze de patlagina, planta recunoscuta ca leac al tusei.

La tara, copiilor li se pune pe piept mamaliga fierbinte, cat suporta, dupa ce, in prealabil, pielea se unge cu ulei sau grasime. Impotriva tusei dar si a durerii in gat, femeile de la tara pregatesc un terci, cir sau geandra, care nu este altceva decat un fel de mamaliga foarte moale, care curge, in care pun unt si miere de albine.

De un real folos impotriva tusei si a racelii sunt si taratele de grau. Compresele fierbinti cu tarate, puse pe piept, dupa ce pielea a fost unsa cu ulei sau grasime, alunga simptomele provocate de raceala si grabesc vindecarea.

Siropul din ridiche neagra preparat in casa este de foarte mare ajutor in caz de tuse, fie seaca sau umeda, urmata de expectoratie. Luati doua ridichi negre, de marime potrivita, spalati-le bine sub jet de apa, lasati-le sa se scurga sau uscati-le intr-un prosop si scobiti-le la capatul unde au fost prinse frunzele. Puneti-le intr-un vas in asa fel incat sa aiba stabilitate, sa nu se rastoarne, si umpleti scobiturile cu zahar.

Puneti vasul langa o sursa de caldura, soba sau calorifer, si in cateva ore va incepe sa apara siropul pe care-l beti de cate ori se formeaza. Dupa ce luati siropul din scobitura, aveti grija sa puneti alt zahar in locul celui care s-a topit.

Cand ridichea incepe sa se zbarceasca e semn ca nu mai are ce sa ofere, ca e stoarsa si trebuie inlocuita cu alta, lucru de care doar foarte rar mai este nevoie deoarece siropul de ridiche neagra are efect garantat.

Nu fortati ridichile, bagandu-le in cuptor. E drept ca siropul s-ar putea face mult mai repede, dar cu siguranta ridichea si-ar pierde mult din proprietatile curative si astfel vindecarea ar putea fi intarziata.

Siropurile antitusive de la farmacii ori de la magazinele de produse naturiste sunt foarte scumpe si, adesea, fara nici un rezultat, de aceea lumea s-a intors la leacurile bunicii. Copiii sunt cei care se vindeca cel mai repede, deoarece cred in mama lor si stiu ca mama ii poate scapa de boala care-i supara. Credinta in leacuri scurteaza boala si grabeste vindecarea.

Sa avem sanatate!

Înalta Curte a validat Alianța Dreapta Unită. USR, PMP și Forța Dreptei vor putea candida pe liste comune la alegerile europarlamentare
Înalta Curte a validat Alianța Dreapta Unită. USR, PMP și Forța Dreptei vor putea candida pe liste comune la alegerile europarlamentare
Înalta Curte de Casație și Justiție a validat, marți, 19 martie, alianța electorală Dreapta Unită USR – PMP – Forța Dreptei, admițând contestația făcute de cele 3 formațiuni...
Cherecheș, extrădat din Germania. Fostul primar din Baia Mare este adus cu mașina în România
Cherecheș, extrădat din Germania. Fostul primar din Baia Mare este adus cu mașina în România
Fostul primar al municipiului Baia Mare Cătălin Cherecheş a fost preluat din Germania şi se află în drum spre România, pentru executarea pedepsei cu închisoarea, fiind condamnat la cinci...
#plante care trateaza tusea, #sirop din ridiche neagra, #mamaliga fierbinte vindeca tusea , #remedii naturale