Uleiurile esentiale, o alegere sanatoasa - vezi la ce folosesc

Luni, 13 Februarie 2012, ora 08:55
9106 citiri
Uleiurile esentiale, o alegere sanatoasa - vezi la ce folosesc
Foto: whatscookingamerica.net

De multe ori suntem indemnati sa folosim uleiuri esentiale pentru ca sunt sanatoase si reprezinta un tratament mereu la indemana. Adevarul este ca acestea nu ar trebui sa lipseasca din casa ta. Vezi de ce.

De exemplu, uleiul esential de menta nu numai ca improspateaza respiratia, ci calmeaza senzatia de greata si problemele de stomac, arata Care2.

Acesta este util in cazul unor mancarimi ale pielii si racorirea muschilor suprasolicitati. In cazul unor dureri musculare, freaca zona cu putin ulei diluat. Uleiul esential de menta se recomanda si in cazul unor dureri in gat sau de cap.

Uleiul esential de levantica este facator de minuni. Acesta se numara printre putinele care pot fi utilizate fara a fi diluate. Este antibacterian, ajuta in lupta cu durerile de cap si ajuta la digestie. Datorita mirosului este bun pentru a te calma in momentele in care te simti nervos si imbunatateste calitatea somnului. In plus, se recomanda in caz de tulburari urinare, probleme respiratorii, acnee sau hipertensiune arteriala.

Uleiul esential de susan este cunoscut pentru calitatile sale de hidratare, ceea ce il face preferat in tratamentele de par si cele pentru piele. Insa beneficiile sale merg dincolo de frumusete: are un usor factor SPF, contine acizi grasi, scade stresul si tensiunea arteriala. De asemenea, s-a demonstrat ca incetineste inmultirea celulelor canceroase.

Cel de trandafir imbunatateste echilibrul hormonal, trateaza sindromul premenstrual si simptomele menopauzei. In plus, este ideal pentru momentele intime din dormitor si este perfect pentru piele.

Uleiul esential de muscata combate sindromul premenstrual, improspateaza aspectul pielii, calmeaza inflamatiile, trateaza acneea, reduce balonarea si stimuleaza circulatia. Tot acesta reduce aparitia cicatricilor si petelor si te scapa de mirosul neplacut al corpului.

In ceea ce priveste uleiul esential din pin, acesta are proprietati antiseptice, antibacteriene si analgezice. Este ideal in tratarea unor afectiuni ale pielii, printre care eczemele, psoriazisul sau acneea. Usureaza durerile articulare si cele cauzate de artrita, este bun impotriva tusei si este un antidot pentru intoxicatiile alimentare.

Uleiul esential de cuisoare este perfect pentru durerile de cap cauzate de mahmureala, dar si pentru cele dentare. Unii il recomanda si pentru improspatarea respiratiei, dar si in cazul unor intepaturi sau muscaturi de insecte.

Si din piperul negru se face un ulei esential bun pentru digestie, incalzirea muschilor pentru a usura durererile articulare si pentru tratarea infectiilor bacteriene.

Nelu Tătaru, fostul ministru al Sănătății, și-a depus candidatura la șefia unui consiliu județean din Moldova
Nelu Tătaru, fostul ministru al Sănătății, și-a depus candidatura la șefia unui consiliu județean din Moldova
Filiala Vaslui a PNL și-au adus tot efectivul la Biroul Electoral Județean (BEJ) Vaslui, pentru depunerea oficială a candidaturii lui Nelu Tătaru la conducerea Consiliului Județean Vaslui....
Surpriză la o primărie din România. Doi soți candidează unul împotriva celuilalt: ”N-am crezut că poate să aibă atâta nebunie”
Surpriză la o primărie din România. Doi soți candidează unul împotriva celuilalt: ”N-am crezut că poate să aibă atâta nebunie”
O situație cu totul atipică a apărut în cursa electorală pentru primăria Gogoșu din Mehedinți. Actualul primar candidează pentru un nou mandat, însă are un rival la care nu se aștepta....
#uleiuri esentiale intrebuintari, #ulei esential beneficii sanatate , #remedii naturale