Hrana sanatoasa pentru diabetici

Duminica, 13 Februarie 2011, ora 08:53
29656 citiri
Hrana sanatoasa pentru diabetici
Foto: Prevention

Dieta celor care sufera de diabet trebuie sa elimine o serie de alimente periculoase. Astfel, zaharul, dulciurile, painea alba, prajelile, pastele, alimentele grase si prelucrate trebuie excluse din meniu. In locul acestora, cele mai bune variante sunt cele bogate in fibre, aminoacizi omega 3, calciu si vitamina D.

APrevention a facut o lista a celor mai bune alimente care pot fi incluse in dieta persoanelor care au diabet.

Fasolea este foarte bogata in fibre, iar aceastea, la randul lor, contribuie la reglarea concentratiei de zahar din sange si la reducerea colesterolului. Este utila in diete, in special in cele dedicate diabeticilor. Ofera organismului calciu si proteine de foarte buna calitate.

Lactatele sunt o sursa foarte sanatoasa de proteine, calciu si vitamina D. Un studiu a aratat ca femeile care consuma in mod regulat 1,200 miligrame de calciu si mai mult de 800 de IU de vitamina D in fiecare zi reduc riscul de a face diabet cu mai mult de 30 la suta.

Pestele gras, somonul si tonul de exemplu, este indicat in orice dieta, inclusiv in dieta diabeticilor. Pestele gras este o sursa de acizi grasi esentiali, vitamina D. Nutritionistii recomanda doua portii pe saptamana, pentru a evita acumularea de mercur si alte metale grele.

Pe lista alimentelor indicate se numara si orzul. Printre proprietati se remarca capacitatea de a regla nivelul zaharului in sange, fiind una dintre cereale indicate in diabet. Sunt bogate in fibre si proteine de calitate.

Ovazul nu poate sa lipseasca din dieta diabeticilor. O jumatate de cana de ovaz, consumat in fiecare zi asigura patru grame de fibre.

Curmalele sunt acceptate in dieta diabeticului. Au multe fibre, antioxidanti si un gust extrem de placut. Curmalele pot reprezenta gustarea ideala in dieta celor care trebuie sa tina socoteala zaharului din alimentatie.

In completarea celor doua cereale, pentru un plus de nutrienti si de gust vin si semintele de in. Sunt apreciate pentru continutul crescut de fibre si pentru catitatea mare de acid alfa-linolenic pe care il contin.

Nucile sunt bogate in fibre si in grasimi sanatoase care sunt precursori naturali pentru acizii grasi omega 3. Trebuie consumate cu masura pentru sunt bogate in calorii, dar trebuie incluse in dieta celor care sufera de diabet.

Fructele de padure, proaspete sau congelate sunt printre cele mai sanatoase fructe in cadrul unei diete fara zahar. Sunt bune simple, sunt bune adaugate in cereale, in iaurt sau pur si simplu de dragul gustului.

Ciocolata neagra este o sursa sanatoasa de magneziu si antioxidanti, totul cu un aport minim de zahar. Ciocolata are calitatea de a reduce presiunea sangelui si concentratia de colesterol.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Legătura dintre depresie și băuturile carbogazoase. Efectele consumului îndelungat al sucurilor acidulate asupra sănătății
Legătura dintre depresie și băuturile carbogazoase. Efectele consumului îndelungat al sucurilor acidulate asupra sănătății
Experții trag un semnal de alarmă legat de efectele pe care consumul zilnic de băuturi carbogazoase le are asupra organismului uman pe termen scurt, dar mai ales pe termen lung. Acestea pot...
Cum te ajută cafeaua să nu faci diabet
Cum te ajută cafeaua să nu faci diabet
Riscul de a face diabet de tip 2 scade cu 7% pentru fiecare ceașcă de cafea consumată zilnic. Concluzia a fost trasă după un studiu amplu, la care au participat nu mai puțin de 1,2 milioane...
#diabet, #alimentatia diabetici, #alimente permis in diabet , #retete dietetice