Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Idei de gustari cu putine calorii, dar cu multe fibre si proteine

Sambata, 13 August 2016, ora 12:53
10716 citiri
Idei de gustari cu putine calorii, dar cu multe fibre si proteine
Foto: Arhiva Ziare.com

In plin sezon estival, fiecare dintre noi vrem sa aratam cat mai bine si avem grija la alimentatie, mai ales cei care vor sa mearga la plaja.

Susan Bowerman, director adjunct al Centrului de Nutritie Umana de la UCLA, ofera cateva idei de gustari cu putine calorii pe care le poti incerca fara sa te temi ca vei avea probleme cu greutatea, arata Health.

Citeste si o reteta de spaghete din grau dur cu creveti

Cand sunt consumate corect, gustarile mentin nivelul necesar de energie, oferind proteinele si fibrele necesare. Doza zilnica recomandata de proteine pentru barbati este, in general, de 55 de grame, iar pentru femei de 45 de grame (poti afla 100% cate grame de proteine trebuie sa asimilezi zilnic inmultind greutatea ta cu 0,8). In privinta fibrelor, atat barbatii, cat si femeile trebuie sa asimileze aproximativ 25 de grame.

In aceste conditii, Susan Bowerman ofera cateva idei de gustari care au in jur de 200 de calorii, explicand si cate proteine sau fibre ofera fiecare.

Daca vei consuma un mar cu lapte degresat, o sa asimilezi putine calorii si, in acelasi timp, 10 grame de proteine si 5 grame de fibre.

Atunci cand ai pofta de ceva cremos si exotic, poti manca o jumatate de avocado umplut cu branza de vaci din care vei asimila 9 grame de proteine si 7 grame de fibre.

Daca nu iti plac prea mult produsele lactate, atunci poti manca ton (de la conserva) pe biscuti din cereale integrale. Sase astfel de biscuti si 85 de grame de ton au 200 de calorii, 3 grame de fibre si 20 de grame de proteine.

O portie de creveti cu iaurt grecesc si avocado reprezinta o gustare absolut delicioasa, cu doar 129 de calorii. O sa asimilezi si 9 grame de proteine, si 4 grame de fibre.

Afla cate calorii asimilezi din gustarile luate la birou

Branza ricotta este o excelenta sursa de fibre. Putina ricotta asezata pe o jumatate de felie de para fiarta peste care presari putina scortisoara va fi un deliciu pentru papilele gustative si o sa asimilezi 8 grame de proteine, 5 grame de fibre si doar 180 de calorii.

Afla si cateva trucuri prin care poti pacali foamea

Amesteca 110 grame de branza proaspata de vaci cu o para si o lingura de nuci tocate, iar ceea ce rezulta poti intine pe cate o felie de paine prajita. Astfel, vei putea asimila 11 grame de proteine si 2,5 grame de fibre.

Daca optezi pentru o salata de linte cu rosii si macris, o portie din aceasta are 11 grame de proteine si 8 grame de fibre.

Gustari sanatoase si slabe

Idei de gustari cu 100 de calorii

BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat miercuri, 24 aprilie, o hotărâre prin care permite desființarea unei alianțe electorale până la data de 26 aprilie,astfel că PSD și PNL vor putea...
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
#idei gustari putine calorii, #gustari putine calorii, #mancare putine calorii , #retete dietetice