Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

O reteta pe zi: Salata regala

Duminica, 03 Martie 2013, ora 22:53
6618 citiri
O reteta pe zi: Salata regala
Foto: Good Food

Ingredientele fac din aceasta salata o adevarata delicatesa regala. Este ideala la inceput de primavara pentru ca are puternice efecte de detoxifiere, este o sursa excelenta de minerale si vitamine care sustin metabolismul in perioada de trecere de la iarna la primavara.

Salata regala este o pilula cu energie pentru organism si, in plus, este foarte gustoasa.

Ca sa faci sase portii mari, ai nevoie de 350 de grame de varza rosie, trei morcovi, doua legaturi de patrunjel proaspat, doua mere mari, rosii si zemoase, trei-patru legaturi de ridichi rosii, o jumatate de radacina de telina, 100 de grame de amestec de seminte de dovleac si floarea soarelui, susan si alune (sau o alta combinatie).

Pentru dressing, care si el este unul special, ai nevoie de o bucata radacina de ghimbir ras, o lingurita de miere, trei linguri suc de lamaie, patru linguri de ulei, sare si piper.

O alta reteta de primavara este si supa crema de broccoli

Rade morcovii, telina si merele si amesteca-le intr-un castron. Stropeste-le cu putin suc de lamaie ca sa nu oxideze. Taie marunt varza si pune un praf de sare peste ea. Framant-o cu mana ca sa se inmoaie si adaug-o peste celelate ingrediente rase.

Toaca patrunjelul si ridichile (pe care daca vrei le poti da prin razatoarea mare). Pune-le peste restul ingredientelor. Pune semintele intr-un mojar si piseaza-le putin, apoi adauga-le peste legume.

Amesteca mierea cu doua linguri de apa, pana rezulta un sos gros. Adauga ghimbirul ras fin, uleiul si sucul de lamaie. Pune dressingul peste legume si amesteca. Potriveste de sare si pune mult piper negru proaspat macinat.

Lasa salata la rece 30 de minute inainte sa o servesti. O portie mare are doar 200 de calorii.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#reteta salata primavara, #dieta primavara, #reteta salata regala , #retete dietetice