Un dulce de week-end: Tarta cu lamaie

Sambata, 14 August 2010, ora 15:07
5600 citiri
Un dulce de week-end: Tarta cu lamaie
foto: cuisine AZ

Pe vipia de afara, un dulce racoritor, aromat si lejer este foarte potrivit. Aroma proaspata de lamaie te improspateaza si pe dinafara si pe dinauntru. Ingredientele pentru acest dulce de week-end se gasesc in orice casa.

Poti folosi un aluat congelat, gata preparat, sau il poti face in casa (200 de grame de unt, 400 de grame de faina, un ou, doua linguri de zahar pudra - amesteci faina si zaharul cu untul, pana rezulta un aluat nisipos, apoi adaugi oul si framanti putin, iar daca aluatul este inca nisipos mai adaugi o lingura doua de apa rece; inainte de a intinde o foaie, lasa aluatul la rece o ora).

Ca sa prepari tarta, ai nevoie de o foaie de aluat de tarta, 250 de grame de crema dulce de branza de vaci, doua oua intregi si patru galbenusuri, doua lamai, patru linguri cu zahar pudra.

Foaia de tarta se baga la cuptor, intr-o tava rotunda, unsa cu putin unt, la foc potrivit, circa 20 de minute. Cand foaia este coapta, se scoate si se lasa sa se raceasca.

Rade coaja de la cele doua lamai si stoarce sucul. Amesteca crema de branza de vaci, foarte bine, impreuna cu doua linguri de zahar pana devine spumoasa. Adauga coaja de lamaie. Bate bine cele doua oua intregi si cele patru galbenusuri, pana devin spumoase, impreuna cu doua linguri de zahar, intr-un vas care poate fi pus in bain-marie. Pune pe foc spuma de oua si adauga incet suc de lamaie.

Chec cu iaurt si lamaie

Amesteca si tine pe foc, pana ce crema de oua se ingroasa. Pune suc de lamaie dupa gust. Adauga crema de oua in crema de branza si amesteca usor.

Rastoarna compozitia in gaoacea de aluat si da tarta la frigider cel putin doua ore, inainte de a o taia si servi. Este buna simpla, dar merge bine cu un sos de ciocolata si o lingura de frisca.

Dupa aceasta reteta se poate prepara si o tarta cu portocale.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#reteta tarta lamaie, #dulce weekend, #prajituri celebre, #retete prajituri , #retete dietetice