Sapte alimente de vara care te ajuta sa slabesti

Miercuri, 18 August 2010, ora 07:05
5136 citiri
Sapte alimente de vara care te ajuta sa slabesti
Foto: Realbeauty

Cele mai eficiente rezultate in ce priveste eliminarea kilogramelor in plus apar dupa combinarea unui regim alimentar adecvat cu un program regulat de exercitii fizice, timp indelungat.

Un ajutor in plus insa poate veni si de la anumite alimente specifice verii, si nu numai, care au rolul de a te sprijini atunci cand vrei sa slabesti.

1. Pepeni

Potrivit Real Beauty, atat pepenii verzi cat si cei galbeni au o cantitate mare de apa, ajutandu-te sa iti simti stomacul plin cu putine calorii. In plus, te hidrateaza si au si efecte benefice sanatatii prin continutul de antioxidanti.

2. Iaurt fara grasime

Un iaurt fara grasime contine proteine, calciu, dar putine calorii. In plus, acesta poate fi si un desert delicios daca ii adaugi diverse fructe si cateva nuci (putine insa, pentru ca acestea au un continut caloric destul de ridicat).

3. Legume de vara

Mananca des dovlecei, ardei grasi (rosii, verzi, galbeni) si rosii pentru a oferi vitamine organismului tau si energie, tot cu putine calorii. Aceste legume de sezon sunt si gustoase si pot fi preparate sub diferite forme, fie ca garnitura, fie in stare cruda ca salate cu putina branza rasa etc.

4. Sosuri gustoase

Un pericol pentru dieta ta, care trebuie sa includa trei mese pe zi si doua gustari, cat mai bogate in fructe si legume, este lipsa unui gust incantator. Pentru a-ti desfata din cand in cand papilele gustative perpara-ti sosuri cu un continut scazut de grasime, dar care sa aiba diverse arome si condimente.

5. Pui fript

Carnea de pui si pieptul de curcan reprezinta o sursa buna de proteine care te ajuta sa iti mentii glicemia la un nivel normal si sa iti stapanesti foamea mai usor. Ai grija insa sa le frigi, nu sa le prajesti si, de asemenea, evita pielea.

6. Variante cu cantitati mici din sucul tau preferat

Daca iti place in mod deosebit un anume suc nu trebuie neaparat sa renunti la el chiar daca este destul de bogat in calorii. Alege insa variante care au cantitati mult mai mici. Spre exemplu, cumpara-ti o doza de 250 de militri in locul unei sticle de un litru.

7. Apa

Atunci cand vrei sa slabesti si faci si exercitii fizice, apa trebuie sa devina cel mai bun prieten al tau. Bea cel putin doi litri de apa pe zi.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#alimente vara ajutat slabit, #alimente vara kilograme plus , #retete slabire