Slabeste cu tarate de ovaz

Sambata, 05 Februarie 2011, ora 23:29
80346 citiri
Slabeste cu tarate de ovaz
Foto: Cuisine AZ

Taratele si fulgii de ovaz sunt doua dintre alimentele indispensabile in cursul dietelor. Ovazul fiind una din cerealele care contribuie in mod ideal la reducerea concentratiei de grasimi din sange si, prin aceasta, ajuta la scaderea in greutate.

Fibrele au capacitatea de absorbi grasimile si zaharurile alimentare de la nivelul tubului digestiv. Datorita faptului ca organismul uman nu poate digera fibre, acestea sunt eliminate si, odata cu ele, si grasimile si zaharurile in exces, dar si o mare parte din toxinele rezultate din procesul de digestie. Ca urmare a capacitatii de a absorbi lichide de pana la de 40 de ori volumul initial, fibrele dau o senzatie de satietate pentru foarte lunga durata.

Cuisine AZ, in pledoaria pe care o face in favoarea taratelor de ovaz, face si diferenta dintre fulgii de ovaz si tarate. Daca indicele glicemic al fulgilor de ovaz este 40, taratele de ovaz au indice glicemic de doar 15 unitati.

Taratele de ovaz nu sunt indicate doar in cursul curelor de slabire. Acestea au capacitatea de a preveni si combate efectele unor suferinte metabolice. In diabet taratele de ovaz regleaza concentratia de zahar din sange, reduc necesarul de insulina si au un efect favorabil asupra metabolismului, in general.

Taratele de ovaz reduc concentratia de colesterol din sange, astfel ca sunt recomandate atat persoanelor care au probleme in a mentine la nivel normal aceasta constanta a sangelui, dar si celor care sufera de boli cardiovasculare, arteroscleroza si hipertensiune arteriala.

Este dovedit faptul ca un consum regulat de tarate de ovaz, dar si de fulgi de ovaz integrali reduce in mod spectaculos riscul aparitiei cancerului de colon, fibrele din ovaz functionand ca un burete care absoarbe toate acele substante si elemente cu efect cancerigen de la nivelul intestinului gros.

Taratele de ovaz isi pun in evidenta, cu adevarat, toate calitatile in cadrul unei alimentatii sanatoase si diversificate, daca sunt consumate de patru-cinci ori pe saptamana.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Câți români mănâncă în fiecare zi carne. Interesul pentru alimentaţia pe bază de plante, în creștere
Câți români mănâncă în fiecare zi carne. Interesul pentru alimentaţia pe bază de plante, în creștere
Aproape o treime dintre români (31%) consumă carne zilnic, în timp ce patru din zece persoane (39%) se orientează spre alternative pe bază de plante, arată un rezultatele unui studiu de...
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria va continua să susţină accederea României în spaţiul Schengen cu frontierele terestre în acest an, a transmis ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, în urma unei...
#alimentatie sanatoasa, #colesterol sanatate, #diabet alimentatie, #fibre alimentare, #tarate de ovaz , #retete slabire