Sucul de citrice si salata de grapefruit

Miercuri, 15 Septembrie 2010, ora 21:55
4278 citiri
Sucul de citrice si salata de grapefruit

Candva, am auzit pe cineva povestind ca si-a facut ucenicia, timp de vreo 6 luni, intr-un mare combinat de bauturi racoritoare din vest. In tot acest timp, pe poarta combinatului au iesit milioane si milioane de bidoane de bauturi racoritoare, pe etichetele carora scria ca sunt sucuri naturale, facute din diferite fructe, dar pe poarta combinatului nu a intrat nici un fruct.

Atunci am inteles ca singura bautura naturala, racoritoare sau energizanta, e cea pe care ne-o putem noi prepara in casa, din fructele pe care le avem la indemana.

Sucul de citrice

Daca va simtiti obositi, fizic sau intelectual, si nu mai aveti chef de nimic, faceti un amestec dintr-o portocala, un grepfrut si o jumatate de lamaie.

Taiati fructele in jumatati si stoarceti-le pe un storcator manual, din cele folosite pentru bebelusi. Amestecati bine sucul obtinut si, dupa dorinta, puteti adauga si o lingurita de miere de albine.

Relaxati-va si beti-l incet, putin cate putin, iar in scurt timp veti simti cum va revin puterea si pofta de viata.

Se recomanda o cura de 7-10 zile din acest amestec, la fiecare schimbare de anotimp sau cand este nevoie.

Cel mai mult vor avea de profitat persoanele anemice, slabe sau slabite dupa o boala grea si indelungata, dar si cei care vor sa fie mereu in forma.

Salata de grepfrut

Seara, curatati un grepfruit de coaja, taiati-l cubulete, adaugati miere de albine, de preferat poliflora, o lingura daca este solida, doua linguri daca este lichida, amestecati bine, acoperiti vasul si serviti continutul dimineata in loc de micul dejun.

Folositi un vas de sticla sau lut ars si o lingura de lemn, la amestecat.

Acest preparat, deosebit de gustos, puternic aromat, hranitor, bogat in vitamine se recomanda bolnavilor de ficat, convalescentilor dar si persoanelor care vor sa se mentina in forma.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#beneficii citrice, #suc portocale, #salata citrice, #salata fructe portocale , #salata