10 obiceiuri care dauneaza sanatatii

Luni, 09 Iunie 2014, ora 16:54
12034 citiri
10 obiceiuri care dauneaza sanatatii
Foto: Journal des Femmes

Adesea, nu observam ca zilnic facem anumite lucruri care pot avea repercusiuni asupra sanatatii. Fie incrucisam picioarele, purtam tocuri prea inalte, geanta pe aceeasi parte sau dormim pe burta.

Journal des Femmes aduce in prim plan 10 obiceiuri la care ar fi bine sa renuntam, daca vrem sa nu avem probleme de sanatate.

Tineti picioarele incrucisate

Multe femei, din reflex, cand se asaza, pun picior peste picior, fara sa stie ca acest gest dauneaza circulatiei sanguine. Aceasta pozitie duce la comprimarea venelor si impiedica intoarcerea sangelui de la membrele inferioare catre inima. Veti avea de suferit, mai ales daca simtiti ca picioarele va sunt grele. De altfel, umflarea picioarelor poate sa influenteze postura si sa provoace dureri lombare.

Va place sa dormiti pe burta

Pentru coloana este pozitia cea mai nepotrivita. Are loc o fortare a vertebrelor cevicale. Pe o durata mai mare, dormitul pe burta antreneaza dureri lombare, de ceafa si de cap. Ideal este sa respectati alinierea normala a coloanei vertebrale. Cel mai bine este sa dormiti pe spate sau pe o parte.

Nu purtati ochelari de soare

Potrivit unui studiu recent, 50% dintre oameni nu poarta mereu ochelari de soare, cand ies afara sau se afla pe plaja. Stim ca soarele dauneaza pielii, dar neglijam faptul ca razele ultraviolete pot avea efecte grave asupra ochilor, provocand leziuni oculare sau chiar aparitia precoce a unei cataracte. Ca sa nu mai vorbim de riscul unui cancer ocular.

Purtati tocuri inalte

Daca nu sunteti obisnuite cu tocurile inalte, va puteti impiedica si cadea, de aceea purtarea unor astfel de tocuri nu este ideala. Si pentru restul femeilor, cele care poarta in mod frecvent si cu nonsalanta tocuri, riscurile sunt considerabile. Spatele este primul care va avea de suferit. Celor cu probleme de circulatie si ale caror picioare au tendinta sa se umfle, li se recomanda tocurile medii si balerinii.

Nu beti suficienta apa

Apa (cel putin 1,5 litri pe zi) este indispensabila pentru a va hidrata si pentru a ramane in forma. Durerile de cap si lipsa de concentrare pot fi legate de deshidratare. Daca suferiti de infectii urinare, e de recomandat sa beti multa apa, in special vara (cand transpirati mai mult), pentru eliminarea bacteriilor din vezica urinara.

Purtati un sutien prea stramt

Se estimeaza ca opt femei din 10 nu cunosc exact marimea sutienului care sa li se potriveasca. Un sutien stramt cauzeaza probleme de postura a corpului. De exemplu, daca sutienele balene sau banda elastica a lenjeriei de corp nu suporta greutatea sanilor, umerii vor fi cei care vor prelua sarcina, se vor lasa, iar coloana va fi afectata.

Tineti geanta mereu pe aceeasi parte

Purtatul unei genti poate avea efecte nefaste asupra spatelui, deformand putin cate putin coloana vertebrala. Adevarat, pare mai putin elegant, dar ideal pentru spate este sa optati pentru un rucsac, astfel incat sa repartizati in mod egal greutatea pe ambii umeri. De asemenea, il puteti purta pe un singur umar, in fata, cu conditia sa schimbati regulat umarul. In fine, atat cat se poate, incercati sa puneti cat mai putine lucruri in geanta preferata.

Nu mergeti la toaleta atunci cand simtiti nevoia

Simtiti nevoia sa mergeti la toaleta, dar va abtineti, pana cand, din grija unui control exagerat al sfincterului, riscati sa va confruntati cu probleme neplacute. In plus, trebuie sa stiti ca atunci cand urina ramane mai mult de trei ore in vezica, microbii prolifereaza, crescand riscul infectiei urinare.

Stati mult pe Internet inainte de a adormi

Sigur, inainte de culcare este bine sa va destindeti. Cea mai recomandata metoda de catre specialistii in probleme de somn este lectura. In orice caz, nu cea de pe ecranul unui calculator sau al unei tablete. Luminozitatea provoaca starea de veghe.

Prea multa sare in farfurie

Sarea e buna, dar consumata in cantitati mari dauneaza arterelor. Evitati sa lasati pe masa solnita cu sare, ca sa nu va tenteze sa mai sarati inca o data mancarea gatita.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Președintele PMP: Declinul PSD-PNL a început cu "decizia ridicolă de a-şi anunţa înfrângerea în Bucureşti” înainte de începerea campaniei
Președintele PMP: Declinul PSD-PNL a început cu "decizia ridicolă de a-şi anunţa înfrângerea în Bucureşti” înainte de începerea campaniei
Preşedintele PMP, Eugen Tomac, consideră că decizia coaliţiei PSD-PNL de a avea candidaţi separaţi la Primăria Capitalei reprezintă începutul „marii prăbuşiri a partidului unic”,...
Ludovic Orban: „O veste bună în acest spectacol grotesc al comasaţilor: Nicuşor Dan va câştiga un nou mandat la Primăria Capitalei”
Ludovic Orban: „O veste bună în acest spectacol grotesc al comasaţilor: Nicuşor Dan va câştiga un nou mandat la Primăria Capitalei”
Ludovic Orban, preşedintele Forţa Dreptei, afirmă, după decizia coaliţiei de a-l retrage pe medicul Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei, că se vede totuşi şi o veste...
#sfaturi viata sanatoasa, #femei obiceiuri risc sanatate , #sanatate
Comentarii