4 modalitati ecologice de a mentine un miros placut in casa

Vineri, 04 Martie 2011, ora 16:56
11821 citiri
4 modalitati ecologice de a mentine un miros placut in casa

Evitarea aerosolilor este la fel de importanta ca si evitarea aparatelor tipice de improspatare a aerului in casa, daca tii la sanatate. Poti obtine acelasi efect, un miros proaspat si placut in intreaga casa, cu produse pe care le poti crea chiar tu.

Iata cateva modele foarte usor de pus in practica, oferite de Howstuffworks.com :

Lamaie

Simtul mirosului este extrem de dezvoltat la om, si conteaza foarte mult in sanatatea fizica, dar mai ales emotionala. Cu cat traiesti intr-un ambient in care aerul este mai curat si proaspat, cu atat te vei simti mai relaxat.

Poti amesteca, spre exemplu, parti egale de lamaie si apa si le pui intr-un vechi recipient cu vaporizator, clatit bine in prealabil, pentru a nu ramane impuritati. Apoi, poti folosi solutia de 2-3 ori pe saptamana pentru a improspata aerul, sau de fiecare data cand simti ca un miros neplacut de mancare persista.

Fierbe miresmele

Alt mod de a crea solutii cu miros placut este sa fierbi impreuna in putina apa niste cuisoare, scortisoara si ghimbir. Aburul produs va mirosi fantastic de bine.

Pentru mai multa aroma si mult mai concentrata, pune o mana de frunze de menta in putina apa. Poti adauga si uleiuri esentiale in amest amestec.

Dischete parfumate

Pentru camere care au nevoie urgenta de inmiresmare, inmoaie niste bile sau dischete de bumbac in esenta sau ulei de vanilie. Apoi pune dischetele in boluri decorative oriunde simti nevoia de un miros care sa iti imbete simturile.

Plante decorative

Specialistii NASA au constatat ca plantele sunt extrem de folositoare in indepartarea mirosurilor neplacute, cat si a unor toxine si chimicale care se regasesc in mod normal in casa. Una dintre aceste substante este formaldehida, care se regaseste in mobila si covoare, cauzand migrene si probleme de respiratie.

NASA recomanda o medie de 15 plante intr-o casa, pentru a indeparta cu succes aceste toxine. Printre plantele recomandate se numara: feriga de Boston, limba soacrei, palmierul pitic.

Andrada Avram

Diana Șoșoacă spune că a fost filmată la duș: "Dacă nu-mi dau demisia din funcţie de senator vor da filmări intime"
Diana Șoșoacă spune că a fost filmată la duș: "Dacă nu-mi dau demisia din funcţie de senator vor da filmări intime"
Senatoarea Diana Șoșoacă susține că a primit amenințări și este hărțuită, cu scopul de a-și prezenta demisia. Ea pretinde chiar că e șantajată cu filmări compromițătoare cu ea,...
ICCJ dezbate contestația depusă de Alianţa Dreapta Unită, după ce Biroului Electoral Central a respins protocolul său de constituire
ICCJ dezbate contestația depusă de Alianţa Dreapta Unită, după ce Biroului Electoral Central a respins protocolul său de constituire
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie va dezbate marţi contestaţia depusă de Alianţa Dreapta Unită la decizia Biroului Electoral Central de respingere a protocolului său de constituire....
#aer casa, #improspatare aer casa, #aer curat acasa, #plante camera aer, #plante apartament aer, #purificare aer , #sanatate