Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

4 reguli pentru a lua cina singura fara sa te ingrasi

Marti, 29 Septembrie 2009, ora 13:46
2086 citiri
4 reguli pentru a lua cina singura fara sa te ingrasi

Persoanele care locuiesc singure cad adesea in pacatul de a manca peste masura sau a nu manca aproape deloc, de uratul de a sta singure la masa. Oricum ar fi, dieta lor e de departe dezechilibrata.

Tocmai de aceea, Glamour vine cu patru sfaturi, care sa tina sub control apetitul persoanelor singure.

1. Fara navigare pe net, logare pe Facebook sau privit la TV Nici macar Sex and the City nu e permis. Orice alta activitate in afara de mancat, care capteaza atentia, este strict interzisa. Si asta pentru ca la masa trebuie sa fii constient de fiecare inghititura.

Altfel, risti sa te uiti in farfurie, la un moment dat, si sa crezi ca altcineva ti-a furat mancarea. Totusi, exceptie poate face muzica, atat timp cat este una potrivita pentru masa, care sa nu te determine sa mananci intr-un ritm alert.

2. Fara farfurii din plastic sau caserole Orice farfurie din portelan este buna pentru a lua masa. Altfel, risti sa mananci in fata frigiderului, in picioare, direct din caserole sau farfurii din plastic.

Cum cele din portelan risca sa se sparga, vei tinde sa mergi la masa, unde vei fi mai constient de ceea ce faci.

3. Nu mai manca din boluri Renunta la bolurile acelea de adancime greu de definit. O farfurie plata iti va arata cu precizie unde incepe si unde se termina portia.

Poti face exceptie doar in cazul salatei, daca nu abunda in pui, sunca, branza sau crutoane. Si o supa fara prea mare consistenta poate fi consumata dintr-un bol, cu conditia sa nu fie cel mai mare pe care il ai in dulap.

4. Nu mai comanda mancare E posibil sa ti se faca pofta din cand in cand de mancarea comandata, insa incearca sa recurgi cat mai rar la ea. Esti tentat, atunci cand comanzi la domiciliu, sa iti iei mai mult decat trebuie, pentru a ajunge la suma minima pentru care mancarea iti este adusa acasa.

In plus, vei comanda cand nici macar nu ti-e foame, mancand si mai mult decat trebuie. Mai bine zaboveste in bucatarie si alege cu atentie fiecare ingredient. Doua saptamani de dieta pot fi date peste cap doar pentru ca nu stii ce au pus bucatarii in mancarea luata de-a gata.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#cina singura, #reguli masa, #privit TV masa, #mancare comandata , #sanatate