40% din cancere ar putea fi prevenite

Joi, 04 Februarie 2010, ora 16:36
1646 citiri
40% din cancere ar putea fi prevenite

Aproximativ 40% din cancere ar putea fi prevenite daca oamenii ar renunta la fumat si la mancatul excesiv, ar bea mai putin alcool, ar face sport si s-ar vaccina impotriva infectiilor.

Pentru a marca Ziua Mondiala a Cancerului, oficialii de la Uniunea Internationala Impotriva Cancerului (IUAC) au publicat joi un raport axat pe pasii pe care guvernele si publicul ii pot face pentru a evita aceasta afectiune, informeaza AP.

Potrivit Organizatiei Mondiale a Sanatatii, cancerul este responsabil pentru unul din opt decese la nivel mondial, mai mult decat SIDA, tuberculoza si malaria la un loc. OMS a avertizat ca, fara schimbari majore, numarul de decese din cauza cancerului va sari de la 7,6 milioane in 2010 la 17 milioane in 2030.

Romania, premiata pentru proiectele de prevenire a cancerului de col uterin

In raportul IUAC, expertii arata ca 12% din cancere apar in urma unor infectii ca virusul papiloma uman (HPV), care cauzeaza aparitia cancerului cervical, sau infectii hepatice, care duc la cancer de stomac sau ficat.

Medicament care ajuta in vindecarea de cancer la san

Desi in tarile dezvoltate sunt disponibile astfel de vaccinuri, in cele in curs de dezvolare ele aproape ca nu exista. Aproximativ 80% din decesele in urma cancerului cervical se inregistreaza in tarile sarace, arata datele IUAC.

In natiunile vestice, expertii spun ca multe dintre cancerele cu rate mari de mortalitate - cancerul pulomnar, la san sau la colon - ar putea fi evitate, daca oamenii si-ar schimba stilul de viata.

Pentru a reduce riscul, agentia recomanda lasatul de fumat, limitarea consumului de bauturi alcoolice, evitarea expunerii la soare si mentinerea unei greutati normale printr-o dieta sanatoasa si exercitiu fizic.

Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
PSD este creditat cu 28,4% din intenţiile de vot la alegerile pentru consiliile locale, PNL cu 26,7%, AUR cu 14,4%, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro, în luna aprilie,...
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
#prevenire cancer, #studiu IUAC cancer, #recomandari prevenire cancer, #vaccin infectii cancer , #sanatate