5 sfaturi pentru a va hidrata mai bine vara

Joi, 10 Iulie 2014, ora 19:34
2804 citiri
5 sfaturi pentru a va hidrata mai bine vara

Fata de restul anului, vara este indispensabil sa va hidratati pe tot parcursul zilei.

Ca sa luam doar un exemplu, un sondaj Credoc arata ca francezii nu consuma suficiente lichide in anotimpul estival, desi ar trebui sa fie mai precauti in ceea ce priveste deshidratarea.

Dar nu numai ei. De aceea, Institutul European de Hidratare, citat de Masculin, va ofera cinci sfaturi cheie pentru a respecta recomandarile zilnice de a consuma 2,5 litri pentru barbat si 2 pentru femeie.

Folositi o bautura la trezire

Un gest usor de retinut, pentru o hidratare fara prea multe probleme, este acela de a bea in momentul in care va treziti. Poate fi vorba de un pahar mare cu apa, o bautura calda (cafea sau ceai). Retineti ca este importanta rehidratarea dupa noapte, atunci cand transpiratia este excesiva.

Nu uitati sticla cu apa, cand faceti sport

Multi sunt cei care uita ca pierderle hidrice inregistrate printr-o sedinta de sport trebuie compensate. In acest caz, apa este un element esential organismului. Recomandarile se axeaza prin a bea cu inghitituri mici, la fiecare 15 minute.

Beti in timpul meselor

Un sfat pentru a va apropia de nivelurile de apa recomandate este sa consumati acest produs in timpul meselor. La micul dejun, puteti folosi doua bauturi, iar pana in pranz o alta. La dejun, este usor sa consumati doua feluri de lichide, ca si la gustare si la cina (supa plus apa de exemplu).

Bauturi fara alcool dupa plac

Toate bauturile fara alcool contin intre 85 si 100% apa. E o placere atunci sa degustati o cafea, un ceai sau un suc de fructe. Diversificarea optiunilor este foarte buna pentru hidratare si mai simpla. Insa, fiti foarte atenti la calorii cand alegeti racoritoarele.

Consumati fructe si legume

Pepenele verde sau galben sunt cei mai buni aliati.

Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
PSD este creditat cu 28,4% din intenţiile de vot la alegerile pentru consiliile locale, PNL cu 26,7%, AUR cu 14,4%, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro, în luna aprilie,...
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
#sfaturi hidratare, #consum apa sanatate, #consum fructe , #sanatate