A fi sau a nu fi vegetarian

Sambata, 25 Iulie 2009, ora 12:31
3642 citiri
A fi sau a nu fi vegetarian

A fi sau a nu fi vegetarian. Este bine sa consumam doar produse vegetale? Ei bine...este si nu este.

Oamenii aleg sa fie vegetarieni din mai multe motive, pe atat de diverse pe cat de ciudate. Unii vor sa piarda in greutate si spera ca eliminand anumite elemente vor reduce si numarul de calorii.

Insa, in momentul in care se apeleaza la un regim alimentar vegetarian, fara a se tine cont de faptul ca organismul are nevoie de vitaminele si proteinele din carne, problemele de sanatate nu intarzie sa apara.

Majoritatea persoanelor blameaza regimul vegetarian, considerandu-l periculos pentru sanatate. De fapt, regimul vegetarian este periculos pentru sanatate daca este practicat in mod iresponsabil.

Legumele, fructele si celelalte alimente permise vegetarienilor trebuie alese cu grija, astfel incat sa asigure necesarul de nutrienti de care organismul nostru are nevoie pentru a putea functiona la cote maxime.

Legumele si fructele pot fi incorporate in diverse salate sau pot fi consumate sub forma de sucuri stoarse in casa.

De asemenea, vegetarienii au nevoie de cat mai multe proteine, care trebuie consumate de 3-4 ori pe saptamana. Ele pot fi luate din naut, linte, fasole, mazare, soia, nuci, alune, migdale, fistic, seminte de dovleac si floarea soarelui, masline, dar si uleiurile extrase din ele.

Laptele, iaurtul, ouale si branzeturile trebuie consumate macar de 2-3 ori pe saptamana. Un alt element important sunt fibrele care trebuie consumate zilnic. Ele se gasesc in cerealele integrale (grau, orz, ovaz, secara, orez brun), in painea integrala, in varza, broccoli, salata verde.

Mai multe studii realizate de medici au aratat ca vegetarienii au un stil de viata mai sanatos si sunt intr-o forma mai buna decat cei care mananca carne.

Acestia nu sufera de obezitate, au un nivel al colesterolului mai scazut si au putine sanse de a dezvolta hipertensiune arteriala. Sunt mai putin sensibili la alergii si mai rezistenti impotriva cancerului.

Sunt insa si foarte multe opinii contra regimului vegetarian. Asta pentru ca multi consiera ca vegetarienii nu se hranesc suficient iar hrana consumata de ei nu le asigura necesarul zilnic de vitamine si proteine.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#vegetarian carne fructe, #dieta regim vegetarian, #fructe legume carne , #sanatate