Acupunctura, una din cele mai eficiente metode de tratament

Duminica, 17 August 2008, ora 13:53
10895 citiri
Acupunctura, una din cele mai eficiente metode de tratament

Acupunctura este o metoda de tratament cu o vechime de peste 5.000 de ani. Nascuta si dezvoltata in China, metoda a cunoscut o raspandire uluitoare in toata lumea abia in ultimele decenii, in urma vizitei efectuate de presedintele Nixon in anii 70 in China.

Acolo, presedintele Americii a suferit o criza de apendicita si a trebuit operat neintarziat, medicii chinezi asigurandu-i o anestezie excelenta folosind numai puncte de acupunctura.

Dovedindu-se o metoda eficienta, Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS), inca din 1975, a elaborat o lista cu 40 de boli ce pot fi tratate foarte usor prin acupunctura.

Migrena, dismenoreea, artrozele, lombosciatica, sunt cateva indicatii uzuale ale acupuncturii.

Reabilitarea accidentului vascular cerebral, astmul bronhic, arteriopatiile, hipertensiunea arteriala, unele forme ale cardiopatiei ischemice sunt alte indicatii importante ale acupuncturii.

Insomnia, stressul, nevrozele pot de asemenea beneficia de acest tratament. Rezultatele incontestabile si lipsa efectelor secundare au dus in intreaga lume la cresterea numarului de pacienti care apeleaza la aceasta terapie.

In general pentru un tratament prin care se doreste echilibrarea energetica a organismului si vizeaza vindecarea sau ameliorarea unor simptome sau vindecarea unei boli sunt necesare cam 5-15 sedinte de acupunctura, dupa ce intr-o prima sedinta acupunctorul pune un diagnostic energetic.

Uzual intr-o sedinta se pun 5-20 de ace la nivelul tegumentului care se mentin 15-20 de minute. Acele folosite in acupunctura sunt fabricate din diverse materiale: aur, argint, cupru, otel inoxidabil, etc.

Cele mai uzuale sunt din otel inoxidabil si argint. Diametrul unui ac este in jur de 0,25 mm iar varful acestuia este sferic pentru a nu leza tesuturile.

Principala intrebare legata de acupunctura este legata de durerea care poate aparea la intepare. Se spune ca nu doare (cel putin asa pretind pacientii care au incercat-o!), desi uneori, la contactul acului cu pielea se poate simti o mica durere.

Unii pacienti spun ca simt o atingere mai curand asociata cu mangaierea, decat cu durerea, dupa cateva minute de la infigerea acului in piele. Dupa tratament, majoritatea pacientilor spun ca sunt plini de energie, euforici si au multe idei.

In cele mai multe cazuri nu se pune problema existentei efectelor secundare, deoarece acupunctura este o metoda extrem de sanatoasa prin care corpul este ajutat sa se vindece natural si sa isi perfectioneze functionarea.

Daca sedinta de acupunctura are loc asa cum trebuie, extrem de rar se intampla sa apara efecte secundare grave. Adevaratele probleme apar atunci cand apar greseli in in timpul sedintei de acupunctura, astfel, persoanele pot face infectii urate din cauza acelor nesterile.

Au exista si cazuri mai deosebite cand acul a fost infipt intr-un organ vital dar si cand pacientul prezenta ameteli, transpiratie puternica sau greata. Mai mult in Arhivele Medicilor de Familie au fost raportate cazuri in care persoanele si-au pierdut constiinta din cauza acupuncturii.

In alte cazuri au aparut schimbari radicale legate de: apetit, somn, sistemul digestiv sau starea emotionala. Insa, specialistii sunt de parerre ca aceste efecte nu trebuie sa ne ingrijoreze deoarece indica faptul ca acupunctura incepe sa functioneze. De asemenea, este ceva comun ca dupa primele 3 sedinte sa simti o relaxare profunda, care din pacate va disparea dupa 24-48 ore.

Cu toate acestea, Institutiile Nationale de Sanatate au conchis ca acupunctura este una din cele mai sigure si eficiente metode de tratament.

Îți tremură mâinile? Iată de ce boli grave poți suferi
Îți tremură mâinile? Iată de ce boli grave poți suferi
Tremuratul mâinilor este deseori pus pe seama bătrâneții, fiind întâlnit de regula la persoanele în vârstă. Cu toate acestea, tremurul mâinilor poate apărea și în cazul persoanelor...
China a creat „cel mai puternic” laser de sunet din lume. Poate fi mai eficient decât un laser convențional
China a creat „cel mai puternic” laser de sunet din lume. Poate fi mai eficient decât un laser convențional
Oamenii de știință de la Universitatea Hunan din China au creat cel mai puternic laser cu fonon din lume, care, spre deosebire de un laser obișnuit, emite nu particule de lumină (fotoni), ci...
#acupunctura, #tratament, #boli, #eficienta, #sigura , #sanatate