Adevarul despre probiotice si miracolul din zeama de varza

Miercuri, 24 Noiembrie 2010, ora 11:02
20440 citiri
Adevarul despre probiotice si miracolul din zeama de varza
dw-world.de

Va indopati cu iaurturi probiotice in speranta ca veti fi ocoliti de raceala si gripa? Sunteti siguri ca aceasta este cea mai buna solutie de fortificare a organismului impotriva virusurilor din anotimpul rece? De zeama de varza ati auzit?

O nutritie adecvata poate constitui un sprijin foarte solid pentru apararea organismului impotriva microbilor. Alimentatia sanatoasa este esentiala, mai ales, in perioada in care racelile sunt in ofensiva, fiind gata de atac.

De o importanta vitala sunt urmatoarele elemente nutritive esentiale : vitamine, oligoelemente, proteine si grasimi saturate.

"In primul rand, conteaza foarte mult calitatea produselor. Daca, in principiu, hrana grasa contribuie la slabirea sistemului imunitar, sunt anumite grasimi care contin acizi Omega 3 ce ajuta la intarire capacitatii de aparare a organismului" a declarat dr. Michael Velden, specialist in medicina generala, pentru dw-world

Acesti acizi se gasesc in pestele gras precum somonul, macroul, hering. Medicul german sustine, de asemenea, ca atunci cand boala a devenit deja realitate este bine sa consumam cat mai multe proteine continute in peste si in carnea cat mai degresata.

In cazul malnutritiei riscurile sunt mari

Multi oameni subestimeaza impactul alimentelor zilnice asupra fortificarii organismului impotriva infectiilor. De exemplu, schimbarile bruste de regim alimentar in favoarea unei siluete de invidiat pot slabi sistemul imunitar. La oamenii malnutriti, riscul de infectii este mai mare, avertizeaza dr. Victor Yarosh seful clinicii din Olsberg. Dietele care sunt constituite din mai putin de 1200 calorii pe zi, pot slabi organismul din cauza ca nu aduc acestuia aportul necesar de elemente nutritive.

Supraponderabilitatea nu este atributul organismului puternic si rezistent, ba dimpotriva. Prin urmare, se recomanda ca doza zilnica de energie alimentara sa fie echilibrata mai ales in sezonul rece. Iar pentru cei care doresc sa piarda in greutate se recomanada trecerea lenta la o dieta care sa-i ajute sa scape de surplusul de kilograme.

Cel putin 5 portii de fructe pe zi

In ultimii ani, au ajuns la moda bauturile care contin probiotice, in special iaurturile. Acestea sunt recomandate pentru intarirea sistemului imunitar. Aceste probiotice ajuta, intr-adevar, pentru ca in componenta lor se gasesc microorganisme care ajung in intestine, iar, in forma activa, pot cel mult sa reduca din efectele unei raceli. Insa pana la miturile care spun ca previn infectiile virale e cale lunga.

Daca vreti probiotic in stare pura il gasiti in zeama de varza murata. Se recomanda, de asemenea, consumul a cel putin 5 portii de fructe pe zi in sezonul rece si trebuie stiut ca sucul de lamaie, fierbinte, face adevarate minuni datorita cantitatii mari de vitamina c continute.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#sanatate probiotice mit, #zeama de varza, #raceli anotimp rece, #sistem imunitar intarire , #sanatate