Adolescentele din ziua de azi se maturizeaza prea repede

Luni, 14 Iulie 2008, ora 15:06
6985 citiri
Adolescentele din ziua de azi se maturizeaza prea repede

Adolescentele sunt tot mai stresate de presiunea pe care o resimt din partea noilor standarde sociale, fiind nevoite sa se maturizeze mult prea repede, cel putin in aparenta.

Studii recente arata ca tinerele fete incearca din rasputeri sa tina pasul cu imaginile feminine promovate in reclame si reviste, extrem de senzuale si cu siluete de invidiat, orice esec soldandu-se cu tulburari serioase de personalitate, scrie Daily Mail.

Psihologii sustin ca multe adolescente ajung anorexice sau chiar sa sufere de atacuri de panica din cauza faptului ca sunt indemnate sa poarte haine care le maturizeaza sau le scot formele in evidenta, desi de multe ori acestea nu li se potrivesc.

Mai mult, tinerele domnisoare trebuie sa faca fata de la varste tot mai fragede avansurilor baietilor si barbatilor, ceea ce isi pune amprenta asupra evolutiei lor din punct de vedere afectiv si comportamentului lor.

Totodata, ultima tendinta in materie de infrumusetare, operatiile estetice, se practica de la varste din ce in ce mai mici, unele adolescente primind drept cadou la aniversarea a cincisprezece sau saisprezece ani o operatie de marire a sanilor sau o rinoplastie.

Potrivit cercetarilor efectuate de Fundatia "Mental Health", procentul fetelor care ajung sa sufere de anorexie sau de tulburari de comportament a crescut ingrijorator in ultimii ani, extrema fiind atinsa de adolescentele care ajung sa isi produca rani fizice prin taiere.

Doctorul Andrew McCulloch, director al Fundatiei "Mental Health", spune ca noua generatie se confrunta tot mai serios cu probleme legate de sexualitatea precoce, consumul de alcool si droguri si cu stresul generat de maturizarea prematura.

"Societatea ii forteaza pe acesti copii sa creasca prea repede si nu le da timp sa capete incredere in ei insisi si sa se dezvolte in liniste", avertizeaza dr. McCulloch.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#anorexie, #adolecente, #sexualitate , #sanatate