Alimente care slabesc oasele

Duminica, 09 Mai 2010, ora 14:38
4938 citiri
Alimente care slabesc oasele
Foto: Care 2

Ceea ce mananci este foarte important pentru oasele tale. Alimentele sunt importante in obtinerea de nutrienti care sa te ajute sa ai oase puternice. Din pacate, unele alimente blocheaza regenerarea oaselor si consuma calciul din acestea.

De exemplu, sarea. Acest aliment slabeste oasele in timp. Dieteticienii spun ca pentru fiecare 2.300 de miligrame de sodiu asimilate se pierd aproximativ 40 de miligrame de calciu. Cel mai eficient mod de a reduce consumul de sare este de a evita alimentele prelucrate, te sfatuieste Care 2.

Cercetarile au demonstrat ca cei mai multi oameni nu asimileaza cea mai mare parte a cantitatii de sare din alimentul propriu-zis, ci din alimente prelucrate. Alimentele de care trebuie sa te feresti sunt conservele de supe, pizza, fast food, cartofi prajiti si conservele de legume.

Bauturile racoritoare sunt foarte bune pe timpul verii, insa nu sunt foarte sanatoase pentru oasele tale, reprezentand un pericol foarte mare. Ce inseamna acest lucru? Adica pe masura ce consumi mai multe bauturi, cu atat mai mult calciu va fi eliminat prin urina. In acelasi timp, bauturile racoritaore iti vor potoli setea, insa fara a oferi nutrientii obtinuti din lapte sau suc natural de fructe.

Alimente pentru oase puternice

Ce trebuie sa faci? Atunci cand ai pofta de o cola, opteaza pentru lapte, bogat in calciu si vitamina D. De asemenea, atunci cand iti este sete, poti sa bei apa. Aceasta este foarte sanatoasa si iti va potoli setea.

Cafeina nu este la fel de rea pentru oase precum sarea, insa si aceasta le slabeste. Pentru fiecare 100 de miligrame de cofeina asimilata, vei pierde 6 miligrame de calciu. Aceasta cantitate nu este periculoasa pana in momentul in care preferi cafeaua in locul laptelui sau al ceaiului. Limiteaza-te sa consumi cafea doar de dimineata si apoi sa bei lapte, ceai sa sucuri naturale din fructe.

Exercitii pentru oase sanatoase

Vitamina A este una foarte importanta pentru vedere si pentru sistemul imunitar, insa asimilata in cantitati mari creste sansele unei fracturi. Vitamina A poate fi asimilata din oua, lapte gras, ficat si multe alte alimente.

Alcoolul blocheaza asimilarea calciului de catre organism. Nu numai ca face oasele mai slabe, ci atunci cand este vorba despre o fractura, alcoolul poate interfera cu vindecarea.

Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
PSD este creditat cu 28,4% din intenţiile de vot la alegerile pentru consiliile locale, PNL cu 26,7%, AUR cu 14,4%, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro, în luna aprilie,...
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
#alimente salabit oase, #alimente daunatoare oase , #sanatate