Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Alimente care te scapa de stres

Marti, 02 Martie 2010, ora 12:49
2545 citiri
Alimente care te scapa de stres
Foto: All women stalk

La sfarsitul unei zile grele si stresante la munca, cand cazi de oboseala, este bine sa mananci ceva care sa te hraneasca fizic, dar si mental, ceva care sa te linisteasca.

Exista cateva alimente care au capacitatea extraordinara de a te scapa de stresul de peste zi, asa ca nu evita sa le consumi cat mai des cu putinta ca sa fii in forma, asa cum te sfatuiesc si cei de la All womens talk.

Ca sa scapi de stresul de peste zi mananca la cina sparanghel, care este bogat in acid folic. Asta iti va "stabiliza" starea de spirit.

Si carnea slaba te ajuta sa te linistesti la sfarsitul zilei. Daca prepari o friptura slaba iti vei asigura necesarul de zinc, vitamina B si fier.

Daca esti stresat bea lapte deoarece contine antioxidanti, vitamina B12 si B2, dar si calciu si proteine. De asemenea, poti sa il consumi si la micul dejun combinat cu cereale integrale.

De asemenea si o cina compusa din branza de vaci cu fructe este ideala pentru calmarea nervilor, pentru ca acestea contin vitamina C si proteine, iar zaharul este absent din ecuatie, ceea ce este benefic pentru sanatatea ta.

Din alimentatia ta nu trebuie sa lipseasca migdalele, mai ales in perioadele in care esti solicitata si stresata. Acestea contin vitamina E, B2, dar si zinc si magneziu.

Afinele sunt bogate in antioxidanti si contin putine calorii, deci este un desert ideal. De asemenea poti sa le combini cu branza de vaci si vei avea parte de o masa delicioasa care te a scapa de stres.

Si nu in ultimul rand in zilele stresante consuma la pranz ton, deoarece contine B6 si B12. Dar nu uita ca trebuie a eviti sa il combini cu maioneza sau cu alte sosuri care contin multe calorii. Poti alege ca alternativa salata verde.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#alimente contra stresului, #afine branza vaci , #sanatate