Anticonceptionalele ingrasa?

Sambata, 17 Mai 2008, ora 14:51
34761 citiri
Anticonceptionalele ingrasa?

De mai bine de 20 de ani tot mai multe femei din Romania aleg pilula contraceptiva ca metoda de a se feri de o sarcina nedorita. In intreaga lume, 85 de milioane de femei folosesc anticonceptionale orale. Totusi sunt multe femei care se tem sa ia pilule contraceptive de teama sa nu se ingrase.

Medicii sustin ca modul in care organismul femeii raspunde in cazul folosirii contraceptiei hormonale este o problema individuala. Nu se intampla aceleasi fenomene la toate femeile. La unele femei fenomenele secundare sunt mai puternice, la altele mai atenuate, la unele se manifesta numai unele schimbari, la altele alte schimbari.

In cazul pastilelor anticonceptionale, doza progestativa stimuleaza pofta de mancare, iar doza estrogenica favorizeaza retentia apei. Astfel intreg organismul va fi influentat - poate creste greutatea corporala. Tocmai fiindca nu toate organismele reactioneaza la fel se recomanda ca decizia folosirii unei metode contraceptive hormonale sa fie luata impreuna cu medicul.

Si asta pentru ca el este cel care va face evaluarea starii de sanatate si va decide asupra situatiilor speciale, a conditiilor deosebite sau a contraindicatiilor. Trebuie sa existe o supraveghere permanenta, din partea medicului, in primul an de folosire, cu vizite pentru control medical la fiecare 3 luni sau ori de cate ori apar tulburari ale starii de sanatate.

Si tot medicul, daca este nevoie, face unele schimbari ale celor prescrise. De asemenea, ori de cate ori se pune problema unui tratament cu un medicament, medicul trebuie intrebat de posibilele interactiuni.

Unele antibiotice, in functie de modul in care actioneaza, pot interactiona cu anticonceptionalele reducand protectia impotriva unei sarcini nedorite. Si, nu cel mai putin important, aceste informatii trebuie cunoscute si in cazul unei interventii chirurgicale.

De asemenea, medicii afirma ca acest mit cu anticonceptionalele care ingrasa s-a tot perpetuat inca din 1968, cand au aparut pentru prima data contraceptivele. La acea vreme, pilulele contineau doze foarte mari de hormoni de estrogen, insa acum pastilele sunt foarte moderne, iar cele de ultima generatie au chiar efect diuretic.

Astfel, doctorii sfatuiesc femeile sa renunte la mitul anticonceptionalelor care ingrasa, pentru ca pilulele cu hormoni de estrogen si progesteron in doze mici nu pun problema modificarii in greutate.

Desi cele mai multe femei asociaza cresterea in greutate cu contraceptivele, de fapt aceasta se datoreaza obiceiurilor alimentare total nesanatoase si a sedentarismului, drept pentru care femeile care vor sa aiba grija de corpul lor trebuie sa stie ca intre factorii care le ajuta la mentinerea siluetei se numara: mersul pe jos, plimbarea cu bicicleta sau rolele, exercitiile fizice, dansul, eliminarea din alimentatie a produselor bogate in grasimi, a sarii in exces, eliminarea stresului, cat si servirea ultimei mese cu patru ore inainte de culcare.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

De ce postul nu este pentru toată lumea. Medicii îl interzic pentru anumite persoane
De ce postul nu este pentru toată lumea. Medicii îl interzic pentru anumite persoane
Postul Paștelui este cel mai aprig și mai lung de peste an. Puțini știu însă că postul nu este pentru toată lumea, iar anumite persoane nu trebuie să țină post deoarece le poate face...
Un tânăr din Mureș era cât pe ce să-și piardă viața din cauza unui joc banal. Ce recomandă reprezentanții IGSU FOTO
Un tânăr din Mureș era cât pe ce să-și piardă viața din cauza unui joc banal. Ce recomandă reprezentanții IGSU FOTO
Un tânăr din Mureș a fost la un pas să-și piardă viața în timp ce se juca cu un zmeu, asta pentru că vântul a dus zmeul către firele de înaltă tensiune. În urma descărcării,...
#medici, #ingrasa, #recomandari, #pilule, #anticonceptionale , #sanatate