Aromoterapia, folosita in tratarea bolilor

Duminica, 15 Februarie 2009, ora 10:40
3863 citiri
Aromoterapia, folosita in tratarea bolilor

Aromoterapia este o terapie cu uleiuri volatile si a fost practicata in tratarea diverselor boli, inca din vechi timpuri.

Uleiurile volatile, care sunt extracte din plante, sunt extrem de benefice organismului, doar prin simpla inspirare a parfumului lor.

Uleiurile esentiale sunt produse din plante, petale, flori, scoarta de copac si arbori. Plantele isi pot dubla aroma si eficienta, cand sunt infuzate si macerate.

Este important de stiut efectul aromelor. Astfel, lamaia ajuta la concentrare, pe cand salvia este detasanta, euforica si afrodisiaca.

Lavanda elibereaza caile respiratorii si imbie somnul, menta calmeaza digestia, echilibreaza starea emotionala si este eficienta contra raului de calatorie.

Aromoterapia trebuie realizata intr-o camera foarte aerisita, cu o temperatura de cel putin 20 de grade si poate fi combinata cu meloterapia (ascultarea muzicii preferate). Incaperea se decoreaza cu lumanari care au culoarea in functie de efectul dorit.

Cele rosii au efect afrodisiac, galbene si portocalii se folosesc la energizare, albastre si verzi pentru relaxare si echilibrare emotionala. Se mai intrebuinteaza betisoare parfumate si diferite ustensile.

Inainte de a folosi aromoterapia, este bine sa obtineti un diagnostic clar de la medic. Dupa care, iarasi indicata este adresarea catre un aromoterapeut, care va stabili nivelul sanatatii, al stresului si starea de spirit.

De asemenea el trebuie sa afle ce metode alternative de tratament folositi, deoarece mirosul puternic al uleiurilor aromoterapeutice, poate modifica efectul unor medicamente, indeosebi al celor homeopatice.

In functie de toate acestea, specialistul va alege uleiurile de care aveti nevoie, care vi se potrivesc si modul de administrare a tratamentului.

Uleiurile esentiale sunt la indemana oricui, dar eficacitatea lor depinde de modul in care au fost extrase si pastrate. Deci este foarte importanta sursa de la care va aprovizionati.

Cele mai bune esente sunt obtinute prin distilarea vaporilor sau prin extragere din plante si se comercializeaza in sticlute de culoare inchisa. Este obligatoriu ca eticheta sa contina si denumirea in latina a plantei, modul de utilizare, precautiile, indicatiile profilactice si mentiunea "natural" sau "pur".

Uleiurile trebuie pastrate in flacoane etanse, de culoare inchisa si depozitate la loc racoros.

Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Primele zboruri din spaţiul Schengen care vor ateriza duminică pe aeroportul Henri Coandă vor fi cele care vin de la Paris, Viena, Hamburg, Roma, Zurich, Munchen, Amsterdam şi Geneva,...
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Schema de plafonare și compensare la gaze și energie electrică se prelungește încă un an, urmând ca din aprilie 2025 să se revină treptat, timp de un an, la piața liberă, potrivit unei...
#aromoterapie tratare boli, #aromoterapie relaxare uleiuri , #sanatate