Asorteaza-ti mancarea!

Luni, 15 Iunie 2009, ora 12:16
2529 citiri
Asorteaza-ti mancarea!
Foto: Apeda

Sunt sanatoase si delicioase - ai multe motive sa mananci fructe si legume. Ce e interesant la ele insa este ca iti poti da seama ce beneficii au, in functie de culoare.

Toate plantele contin fitochimicale, care le protejeaza de o serie de probleme, de la ultraviolete si pana la pradatori. Aceste fitochimicale sunt asimilate atunci cand mancam fructe si legume iar unele dintre ele actioneaza ca si antioxidanti, indepartand radicalii liberi sau intarind sistemul imunitar, arata MSN.

Iata cum iti poti alege mancarea in asa fel incat sa fii la moda... cu sanatatea: ai grija sa consumi fructe si legume din fiecare culoare.

Rosu: guava, grepfruit roz, ardei rosii, rosii, pepene. Culoarea rosie este data de un compus care ajuta la prevenirea cancerului de prostata si a cancerului de san.

Portocaliu: Piersicile, morcovii, mango, portocalele, papaya, dovleacul, cartofii dulci, mandarinele. Toatea acestea contin beta caroten, care iti ofera necesarul de vitamina A. Acesta aduce beneficii ochilor si oaselor si mentine sistemul imunitar sanatos. Functioneaza si ca anti-oxidant.

Galben si Verde Pal: porumb, laptuci, fasole, telina, salata verde, toate sunt o sursa importanta de luteina, care previne degenerarea tesutului ocular, o cauza a orbirii la persoanele in varsta. Sunt, deasemenea, bogate in beta-caroten.

Verde: broccoli si varza contin compusi care previn cancerul, avand proprietatea de a stimula productia de enzime care curata toxinele din corp.

Albastru/Rosu inchis: murele, coacazele, prunele, merisoarele, strugurii, ridichile, capsunile, zmeura. Acestea sunt bogate in antioxidanti care mentin sanatatea inimii.

(L.S.)

Horia Constantinescu, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, renunță la funcție
Horia Constantinescu, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, renunță la funcție
Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, Horia Constantinescu, renunţă la funcţie după ce a devenit candidatul PSD la Primăria Constanţa. El precizează că...
Alegeri 2024. Cine sunt favoriții în viziunea lui Victor Ponta: “Oricine intră în turul doi cu George Simion, îl bate” INTERVIU VIDEO
Alegeri 2024. Cine sunt favoriții în viziunea lui Victor Ponta: “Oricine intră în turul doi cu George Simion, îl bate” INTERVIU VIDEO
Conflictele din Alianța PNL-PSD continuă deși a mai rămas puțin timp până la primul test al alegerilor. Unii candidații care și-au dorit să intre în cursa pentru Primăria Capitalei nu...
#asorteaza mancare, #fructe legume dieta , #sanatate