Aspecte fizice care iti arata ca un barbat este bolnav

Luni, 21 Noiembrie 2011, ora 12:02
16498 citiri
Aspecte fizice care iti arata ca un barbat este bolnav
Foto: webmd

Corpul unui barbat poate oferi indicii despre sanatatea lui, iar daca acesta stie ce aspecte fizice ies din tipar si cum pot fi interpretate poate descoperi mai din timp o probema de sanatate.

Spre exemplu, daca nu stiai, cei care au talia mai mare decat soldurile pot avea afectiuni cardiovasculare sau diabet.

Conform Men's Health, iata cateva posibile indicii.

1. Picioarele sunt mai scurte

Potrivit unui studiu realizat in Marea Britanie timp de 15 ani, o astfel de structura corporala inseamna un risc crescut de boli coronariene. Doctorul in medicina George Davey Smith, unul dintre coautorii cercetarii, spune ca exista o legatura direct proportionala intre lungimea picioarelor si bolile de inima.

Mai exact, studiul a urmarit evolutia a 2.512 barbati galezi timp de 15 ani si a descoperit ca, pentru fiecare 1,2 centimetri in minus la lungimea picioarelor, comparativ cu alti barbati care au aceeasi lungime a partii superioare a corpului, riscul de boli coronariene creste cu 10%.

2. Talia este mai mare decat soldurile

Pentru barbati, acest aspect poate aduce doua probleme. "Nu stim sigur de ce, dar barbatii care au trunchiul in forma de mar in loc de para au o incidenta mai mare a bolilor de inima", spune Richard Stein, doctor in medicina, de asemenea. In plus, aceasta structura este un indicator primar pentru diabetul de tip 2 deoarece grasimea abdominala face ca insulina produsa sa lucreze mai putin eficient.

3. Scrotul este mai plin si mai greu pe o parte

Daca remarci o astfel de schimbare la nivelul scrotului este posibil sa suferi de varicocel, printre alte indicii numarandu-se disconfort in zona testiculelor, un nivel scazut de testosteron, o productie redusa de lichid seminal.

4. Ochii injectati

Daca ochii devin injectati dupa o noapte de chef cu alcool (eventual in exces) este limpede care e cauza. Insa, o alta ar putea fi faptul ca iei prea multa aspirina (pentru mahmureala). Aspirina subtiaza sangele astfel ca acesta ajunge sa fie vizibil in micile vase din globul ocular.

5. Mici pete rosii sub unghii

Daca nu ti-ai ranit varfurile degetelor recent si observi ca au aparut mici pete rosii, ca si cum ai avea niste aschii sub unghii, atunci s-ar putea sa suferi de endocardita, o infectie la una din valvele inimii. Mici cheaguri de sange au fost expluzate de infectie dupa care s-au blocat in vase de sange mai subtiri.

6. Pielea si ochii au o tenta galbena (atunci cand te privesti in lumina naturala)

In acest caz s-ar putea sa ai icter sau hepatita, acesta fiind singurul semn evident al afectiunilor mentionate. Multi oameni nu stiu ca au o asemenea boala pana cand nu apare acest indiciu vizibil, dar uneori este destul de tarziu. Mergi cat mai curand la un medic daca observi tenta galbena la nivelul albului ochiului.

7. Ai o alunita foarte mare

Melanomul este cea mai comuna forma de cancer de piele la barbati, iar doctorul in medicina Stephen Webster recomanda ca fiecare barbat sa isi autoexamineze alunitele o data pe luna.

Concret, e bine sa fie atent la orice ar putea fi iesit din comun - forma este neregulata (nu este rotunda), culoarea pielii din jurul alunitei se schimba sau alunita este mai mare decat o guma de sters din capatul unui creion. Daca observi vreunul din aceste semne, un control de rutina la un dermatolog ar fi de preferat.

8. Ai un rid adanc, vertical, pe mijlocul lobului urechii

Unele studii au aratat ca oamenii cu aceasta caracteristica au un risc mai mare de boli cardiovasculare. Nu se stie inca de ce, care este legatura concreta, dar merita sa fii mai atent la sanatatea sistemului circulator.

9. Ai capul lat, rotund, insa turtit in crestet

Aceasta conformatie ar putea sa insemne ca ai un risc mai mare de apnee de somn, persoanele care au un cap mai lat, dar mai mic in ceea ce priveste distanta dintre frunte si barbie, avand si cai respiratorii mai scurte, care se pot astupa mai usor.

Diana Șoșoacă spune că a fost filmată la duș: "Dacă nu-mi dau demisia din funcţia de senator vor da filmări intime"
Diana Șoșoacă spune că a fost filmată la duș: "Dacă nu-mi dau demisia din funcţia de senator vor da filmări intime"
Senatoarea Diana Șoșoacă susține că a primit amenințări și este hărțuită, cu scopul de a-și prezenta demisia. Ea pretinde chiar că e șantajată cu filmări compromițătoare cu ea,...
ICCJ dezbate contestația depusă de Alianţa Dreapta Unită, după ce Biroului Electoral Central a respins protocolul său de constituire
ICCJ dezbate contestația depusă de Alianţa Dreapta Unită, după ce Biroului Electoral Central a respins protocolul său de constituire
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie va dezbate marţi contestaţia depusă de Alianţa Dreapta Unită la decizia Biroului Electoral Central de respingere a protocolului său de constituire....
#probleme sanatate barbati infatisare, #probleme sanatate aspecte fizic, #modificari fizice sanatate barbati , #sanatate