Atacul de panica, remedii si cauze

Marti, 22 Decembrie 2009, ora 07:24
45034 citiri
Atacul de panica, remedii si cauze
Foto: publicspeakingtip.org

Atacul de panica este unul dintre principalii dusmani ai psihicului uman. El se manifesta prin diverse forme: de la sentimentul subit de frica, resimtit ziua, in spatii deschise, pana la cel de neliniste, confuzie permanenta pentru tot ce este in jur.

Cele mai multe persoane care sufera de atac de panica nu au incredere in ele, se cred inutile, bolnave grav si cred ca vor muri. Acestea sunt primele ganduri ale persoanei care nu isi mai poate controla emotiile negative foarte puternice, informeaza howstuffworks.com.

Batai accelerate ale inimii, tremur necontrolat, ameteala, transpiratie brusca, abundenta, senzatia de inec, de voma, dureri in piept, frisoane, flash-uri repetate de imagini sunt doar cateva dintre simptomele atacului de panica. Atunci cand ai un atac de panica vei resimti cel putin patru dintre aceste simptome.

Mai pot aparea si sentimentele de neincredere, siguranta ca in acel moment poti muri, iti poti pierde mintile, iar sentimentul realitatii este cu totul departe de tine.

Un atac de panica se manifesta un timp indelungat. Astfel, daca timp de trei saptamani prezinti aceste simptome, dar nu in mod continuu, ci gradual, poate ca este cazul sa consulti un psiholog.

Cauzele si solutiile

Nu se cunosc cu precizie modalitatile producerii atacurilor de panica. Cu siguranta stresul zilnic, tensiunea foarte mare sau schimbarile si evenimentele din viata fiecaruia sunt principalele cauze.

Pot fi si cazuri in care atacurile de panica se produc de la o trauma din copilarie. Femeile sunt mai predispuse decat barbatii la producerea de atacuri de panica, iar masurile de prim ajutor sunt intelegerea si compasiunea celor din jur.

Este foarte important ca in acele momente, frica resimtita sa isi gaseasca un sprijin in prieteni si persoanele dragi. Tocmai de aceea, negarea, reprosurile sau certurile pentru reactiile atacului de panica vor inrautati situatia.

Sunt doua tipuri de tratament pentru atacul de panica. Antidepresivele si terapia. Sunt in egala masura eficiente, iar primele imbunatatiri pot fi observate dupa patru saptamani de la inceperea tratamentului. Pentru ca este o afectiune care implica o degenerare a structurii nervoase, ea are nevoie de timp pentru refacere.

Medicamentatia va fi prescrisa de catre un specialist, in functie de simptonele pe care le ai si stadiul afectiunii. Terapia insa ramane o metoda non-invaziva si eficienta, pentru care poti opta.

Are patru etape. Mai intai sunt prezentate cauzele, efectele si schimbarile de comportament ale persoanelor care sufera de aceasta afectiune, pentru ca persoana in cauza sa se regaseasca in ele.

Monitorizarea este o alta faza importanta a terapiei, prin care terapeutul va sti exact stadiu afectiunii prin modul ei de manifestare. Ritmul respiratiei este cel mai bun indicator pentru stadiul la care te afli.

Este foarte important ca momentele atacului de panica sa fie infruntate si explicate corespunzator, gradual. In timpul terapiei, exercitiile de relaxare sunt absolut necesare.

Masajul, metodele de aromoterapie, exercitiile de respiratie, alergarile, sportul, pot fi alegeri potrivite. Din alimentatie vor lipsi cafeaua, alcoolul sau tigarile, ceaiurile care contin cofeina, zaharul sau dulciurile.

Comunicarea permanenta si impartasirea sentimentelor vor face parte din rutina zilnica. Examinarea gandurilor si ideilor si inlocuirea lor cu cele pozitive, dar cu un impact puternic asupra psihicului sunt foarte importante.

Persoanele care sufera atacuri de panica nu vor fi descurajate in nici un moment cu privire la eficienta tratamentului lor. Este o lupta de lunga durata, dar nu imposibila.

Tocmai de aceea, daca o persona draga resimte aceste simptome, din cauza perioadelor stresante, comunicarea este cea mai buna metoda de a preveni complicatiile.

UPDATE Liderii coaliției PSD-PNL și-au dat acordul pentru candidatura medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei SURSE
UPDATE Liderii coaliției PSD-PNL și-au dat acordul pentru candidatura medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei SURSE
Medicul Cătălin Cîrstoiu a ajuns, marți, 19 martie, la Palatul Victoria pentru a discuta cu liderii coaliţiei. Liderii celor două partide și-au dat acordul pentru candidatura acestuia la...
Conducerile PSD și PNL, discuții cu consilierii municipali pe amendamente la bugetul Capitalei. Se cere o dezbatere în Consiliul General SURSE
Conducerile PSD și PNL, discuții cu consilierii municipali pe amendamente la bugetul Capitalei. Se cere o dezbatere în Consiliul General SURSE
Conducerile PNL şi PSD Bucureşti vor avea o întâlnire, marţi, 19 martie, cu consilierii municipali social-democraţi şi liberali pentru a cere convocarea unei şedinţe de Consiliu General...
#atac panica remedii, #stres atac panica, #atac panica tratament , #sanatate