Atentie la tatuajele cu henna neagra, pot cauza alergii!

Miercuri, 04 August 2010, ora 21:15
10694 citiri
Atentie la tatuajele cu henna neagra, pot cauza alergii!
Foto: Hubimg

Tatuajele temporare realizate cu "henna neagra" pot provoca probleme de sanatate, avertizeaza specialistii de la Ministerul Sanatatii.

In statiunile de pe litoralul Marii Negre, dar si in Bucuresti si alte orase s-au inmultit magazinele unde va puteti face tatuaje cu henna. Acestea sunt temporare si ofera un aspect estetic placut, insa pot fi si periculoase, daca nu sunt facute corect.

Colorantii adaugati plantei de henna, care dau culoarea neagra, pot cauza reactii alergice grave. Simptomele apar dupa cateva zile si se manifesta prin mancarimi, roseata, pete, pustule sau chiar decolorarea permanenta a pielii si cicatrici, se arata intr-un comunicat al Ministerului Sanatatii.

Medicii avertizeaza ca dupa un astfel de tatuaj puteti dobandi o sensibilitate permanenta la aceste substante si puteti dezvolta dermatita de contact alergica. In aceste cazuri, reactiile pot fi violente, cateodata necesitand interventie medicala de urgenta si chiar spitalizare.

Aceste efecte se pot limita la zona tatuajului, la zona inconjuratoare sau se pot raspandi pe intreg corpul. Oricine prezinta o reactie de iritare sau cu aparitie de pustule la o pata neagra de pe trup, trebuie sa mearga imediat la medic si sa spuna daca i s-a aplicat pe piele un tatuaj cu henna neagra.

Trebuie retinut ca sensibilitatea si poli-sensibilitatea sunt procese ireversibile si determina vulnerabilitatea organismului pentru toata viata.

Reactiile apar la cateva zile de la aplicare

Tatuajele temporare cu henna neagra sunt cel mai frecvent oferite turistilor, adolescentilor, tinerilor, celor in vacanta pe plaje, in statiuni sau la targuri si sunt foarte populare, deoarece culoarea neagra place mai mult decat nuanta naturala a plantei henna.

Deoarece reactia alergica sub forma de pustule apare dupa 3 la 12 zile de la aplicare, majoritatea turistilor pleaca si nu revin in locul respectiv pentru a demonstra efectele negative produse de artisti. Exista astfel situatii in care artistii continua sa afecteze alti oameni, neconstientizand efectele grave pe care le provoaca.

Avand in vedere sezonalitatea fenomenului, Ministerul Sanatatii din Romania continua alaturi de de alte state europene aceasta campanie si trage un semnal de alarma asupra riscurilor la care se supun cei care utilizeaza tatuajele temporare cu henna neagra.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîţu, fost premier și fost lider PNL, a anunțat că sunt probleme privind „candidatura coaliţiei toxice” în persoana medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei. El a...
#tatuaje henna, #alergii tatuaje henna, #tatuaje henna alergii , #sanatate