Banane, sex si soare, pentru sanatatea femeilor

Miercuri, 29 Iulie 2009, ora 12:25
10730 citiri
Banane, sex si soare, pentru sanatatea femeilor

Crezi ca daca ai implinit 20, 30, 40 sau chiar 70 de ani esti detinatoarea adevarurilor absolute in ceea ce priveste sanatatea ta? Intotdeauna e loc de mai bine.

Desigur stii ca a fi curata e cel mai important lucru. Poate, dar ca la orice lucru bun, ce e mult strica. Cei care fac aceasta afirmatie sunt medicii britanici, care au aratat ca femeile care folosesc in exces produse speciale de igiena, antibacteriene, sunt, in realitate, mai vulnerabile la infectii decat cele care folosesc banalul, dar mult mai eficientul sapun.

Sapunul, cel mai bun

Si asta pentru ca produsele antiseptice distrug echilibrul bacterial al organismului, facand ca agentii patogeni sa se raspandeasca, scrie Pravda.

Unda verde la anticonceptionale

In ceea ce priveste contraceptivele orale, acestea nu sunt doar cea mai buna metoda de a preveni sarcinile nedorite, ele contribuind si la starea de sanatate a femeilor. In ce fel? Prevenind in proportie de 20% cancerul ovarian, chiar la 30 de ani de la ultima pastila anticonceptionala luata.

Ceaiul negru, mai sanatos decat cel verde

Ceaiul negru este de preferat pentru ca iti apara cavitatea orala de contaminarea cu bacterii. Consumul ceaiului verde poate avea ca rezultat cariile si formarea unor mici cheaguri de sange, care in final pot duce la un infarct. Ceaiul negru previne toate acestea.

Mai bine fara suc!

Cola dietetica nu este mai sanatoasa decat bautura clasica, pentru ca o substanta continuta, E338, care nu este decat acid fosforic, jucand rolul de potentiator de aroma, "spala" la propriu calciul din organism, putand duce si la probleme ale oaselor.

Si alcoolul e taiat de pe lista

Unele studii arata ca, in doze mici, alcoolul poate aduce si beneficii organismului, dar oncologii sunt de parere ca pana si un strop de alcool mareste riscul de cancer de orice fel. Vinul rosu, in special, stimuleaza aparitia cancerului la san.

Acidul folic, vital

Acidul folic este unul dintre cele sase substante esentiale pentru sanatatea femeilor. Lipsa sa pe durata sarcinii poate duce la nasterea unor bebelusi cu malformatii. O cantitate suficienta de acid folic previne degenerarea retinei, cea mai comuna cauza a orbirii in randul persoanelor in varsta.

Grija mare la indicele de masa corporala

Un studiu recent realizat pe un milion de britanice a aratat ca indicele de masa corporala ideal in cazul femeilor este 24. Femeile cu un indice de masa corporala (IMC) mai mic sau egal cu 18,5 pot intampina greutati in a ramane insarcinate, fiind si mult mai predispuse la osteoporoza.

Atentie la terapia cu hormoni

Majoritatea femeilor apeleaza la acest gen de tratament dupa instalarea menopauzei. Insa cocktail-ul de hormoni le poate distruge sanatatea. De exemplu, combinatia de estrogen si progesteron stimuleaza aparitia cancerului la san si ovarian.

Nu si nu fumatului!

Daca ingroasa randurile fumatorilor, femeile ar trebui sa stie ca sunt supuse unui risc dublu de a dezvolta tumori maligne in regiunea cervicala.

Infertilitatea, tratata cu soare

Sindromul ovarelor polichistice si alte afectiuni care impiedica ovulatia sunt considerate cele mai frecvente cauze ale infertilitatii feminine. Tratamentul pe baza de vitamina D ajuta la prevenirea acestor probleme, iar principala sursa de obtinere a sa o reprezinta lumina solara.

Daca te temi de cancerul de piele, nu este obligatoriu sa mergi la plaja. Dar tot trebuie sa te vada soarele, fie si acoperita de haine, 20 de minute de plimbare, zilnic, sunt de ajuns.

Iar daca, totusi, mergi la plaja, nu uita ca anumite medicamente interactioneaza cu soarele, marindu-ti sensibilitatea la razele ultraviolete si crescandu-ti riscul de a te alege cu arsuri.

Din aceasta grupa a medicamentelor "problematice" fac parte antibioticele, pastilele pentru presiunea arteriala mare si cele care micsoreaza colesterolul. Aici sunt incluse si unele contraceptive si chiar ibuprofenul sau unele produse antiacnee.

Depresie tratata cu curcan, prune si banane

Un sfert dintre femeile de varsta mijlocie sufera de depresie si de alte dereglari emotionale. Una dintre cauzele care conduc la aparitia acestor afectiuni este prezenta in organism intr-o cantitate insuficienta a triptofanului, un aminoacid care poate fi obtinut exclusiv din alimentatie, in special din carne de curcan, branza dulce de vaca, prune si banane.

Un copil pana la 30 de ani

Orice femeie ar trebui sa nasca un copil pana la varsta de 30 de ani, micsorandu-si astfel riscul de cancer la san. Un alt beneficiu al aducerii pe lume a unui copil pana la aceasta varsta este faptul ca mamele care isi alapteaza copiii sunt cu 50% mai putin predispuse la inflamatii ale articulatiilor.

Durerile pot fi prevenite

Exercitiile fizice regulate, inclusiv ridicatul greutatilor, intaresc muschii trunchiului, previn aparitia durerilor de spate si ajuta la mentinerea unei forme fizice de invidiat.

Balonarea nu trebuie trecuta cu vederea

Abdomenul umflat poate fi un simptom al cancerului ovarian, din acest motiv nu trebuie tratat cu indiferenta.

In plus, disconfortul permanent in regiunea stomacului poate indica instalarea sindromului intestinului iritabil, el putand fi insotit de dureri acute si de balonari. Uneori este necesara o interventie chirurgicala pentru a elimina aceasta problema.

Sexul regulat te tine tanara

Sexul cu o frecventa regulata poate intineri femeile; 200 de orgasme pe an te fac cu 6 ani mai tanara. Si asta pentru ca sexul tine in priza sistemul imunitar.

Liderul USR, după trimiterea în judecată a lui Clotilde Armand: ”Sunt nişte dosare fake, hărţuieli politice”
Liderul USR, după trimiterea în judecată a lui Clotilde Armand: ”Sunt nişte dosare fake, hărţuieli politice”
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, a reacţionat după Clotilde Armand, primarul Sectorului 1, a fost trimisă în judecată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 şi a afirmat că...
Nicușor Dan, la depunerea candidaturii pentru Capitală: Va fi o luptă între oameni care doresc o justiție corectă și clanuri care sug de la bugetul statului
Nicușor Dan, la depunerea candidaturii pentru Capitală: Va fi o luptă între oameni care doresc o justiție corectă și clanuri care sug de la bugetul statului
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat joi, 25 aprilie, la depunerea candidaturii pentru Primăria Capitalei și a listei Drepte Unite pentru alegerile locale din Bucureşti că în această...
#reguli sanatate femei, #sex femei, #soare femei, #boli femei, #beneficii banane , #sanatate