Ziare.com

Barbatii se pot vindeca de sforait daca dorm alaturi de sotiile lor

Miercuri, 16 Aprilie 2008, ora 07:10

   

Barbatii se pot vindeca de sforait daca dorm alaturi de sotiile lor
Sforaitul barbatilor este motivul multor certuri conjugale, ba chiar a divorturilor. In timp ce barbatii ridica din umeri nevinovati pentru ca nu se pot controla in timpul somnului, femeile nu se pot odihni noaptea din cauza zgomotului.

Cu toate acestea, femeia este elementul cheie in tratamentul pe care barbatii il pot urma, impotriva sforaitului, anunta www.cbsnews.com. Astfel, cercetatorii Universitatii de Medicina din Chicago au analizat evolutia a zece barbati, diagnosticati cu apnee (sforait), pe timpul tratamentului pe care l-au urmat.

Timp de cateva nopti, somnul cuplurilor a fost sub o permanenta observatie. Dispozitivul cu care au fost monitorizati se numeste CPAP (continuous positive airways pressure). El asigura o presiune continua pozitiva a aerului in caile respiratorii, impiedicand inchiderea acestora in timpul somnului.

In noptile in care au impartit patul cu sotiile lor, barbatii au folosit dispozitivul in procent de 75% si nu s-au trezit din somn. In schimb, cand au dormit singuri in pat, CPAP-ul a fost folosit in procent de 43% doar.

Sforaitul este o consecinta a unei afectiuni grave numite apnee obstructiva in somn. El se caracterizeaza prin perioade de sforait puternic, urmate de perioade de liniste, care pot dura 10 secunde sau mai mult.

Din cauza lipsei de oxigen, persoana se trezeste foarte des, iar persoana respira foarte greu si se trezeste chiar gafaind. In tara noastra se estimeaza ca aproape 42% sufera de aceasta problema.

Citeste mai multe despre barbat tratament divort sforait
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 5241 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
2 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Da'' pe ele cine le vindeca!

Idea e ca tre' sa-ti cumperi maska si dupa aceea se rezolva.

 

nimic ,

nu este adevarat in articol

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor