Bauturile, bombe calorice pentru organism

Marti, 29 Aprilie 2008, ora 10:20
3964 citiri
Bauturile, bombe calorice pentru organism

Nu doar mancarea ne face sa cantarim mai greu de obicei dupa Sarbatori. O mare parte din vina pentru kilogramele acumulate o poarta consumul de bauturi alcoolice, cocktailuri si sucuri de fructe.

Un studiu realizat de cercetatorii de la Universitatea din Carolina de Nord, preluat de revista "MenHealth" indica faptul ca oamenii acumuleaza zilnic 450 de calorii numai din bauturi. Ceea ce inseamna cam zece kilograme pe an.

Una dintre cauzele cresterii ratei obezitatii in randul copiilor este consumul de sucuri dulci. Este vorba despre un aport caloric de doua ori mai mare in comparatie cu situatia de acum 30 de ani.

Sucurile de struguri sunt printre cele mai periculoase deoarece contin 170 de calorii si 40 grame de zahar. Ele ar putea fi inlocuite insa cu sucurile de portocale, care au 120 de calorii si 24 grame de zahar. De asemenea, portocalele asigura necesarul de vitamina D si calciu, pentru ca oasele sa se dezvolte.

Cat despre adulti, acestia ar trebui sa se fereasca de cocktailuri. "Margarita" are 500 de calorii si 32 grame de zahar. In schimb, un "Cosmopolitan" contine doar 150 de calorii si 12 grame de zahar.

"Pina colada" este de departe unul dintre cele mai nesanatoase cocktailuri. Contine 625 de calorii si 75 grame de zahar. Caloriile provin in special din sucul de ananas cu foarte mult zahar si din laptele de cocos.

O optiune este insa "Bloody Mary", un cocktail cu 150 de calorii si 10 grame de zahar.

O bere are 126 de calorii si 10 grame de carbohidrati.

Intr-o ierarhie a bauturilor espresso, caffe latte ocupa ultimul loc in ceea ce priveste continutul de calorii, deoarece contine foarte mult lapte si sirop de zahar.

O cafea mare cu lapte contine in medie 190 de calorii si sapte grame de grasime. In schimb, un espresso macchiato are numai 15 calorii si niciun gram de grasime. Espresso macchiato are acelasi efect ca o cafea normala, avand insa un foarte scazut aport caloric, deoarece inlocuieste laptele cald cu o spuma groasa de lapte.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Topul WTA în care Iga Swiatek e la un pas de cifra 100, iar Simona Halep nu e în primele 10 tenismene din istorie
Topul WTA în care Iga Swiatek e la un pas de cifra 100, iar Simona Halep nu e în primele 10 tenismene din istorie
Lidera mondială din tenisul feminin, Iga Swiatek, e la un pas de cifra 100 în ceea ce privește numărul de săptămâni petrecute pe locul 1 WTA. Astfel, conform clasamentului publicat luni,...
Cele mai urâte orașe din România: "O imensă cloacă infectă și deprimantă, oamenii sunt agresivi și degrabă săritori la bătaie"
Cele mai urâte orașe din România: "O imensă cloacă infectă și deprimantă, oamenii sunt agresivi și degrabă săritori la bătaie"
Când vine vorba despre orașele României, discuțiile se învârt frecvent în jurul celor mai frumoase. Unele zone din țara noastră se fac remarcate prin obiceiurile localnicilor care nu sunt...
#bauturi, #calorii, #top , #sanatate