Beneficiile merelor pentru sanatate

Luni, 26 Noiembrie 2012, ora 09:55
12630 citiri
Beneficiile merelor pentru sanatate

Marul este fructul cel mai raspandit de pe glob si il poti avea in casa pe tot parcursul anului deoarece este grozav pentru sanatatea oricui.

Prefera-le pe cele din piata, chiar daca nu sunt perfecte ca forma, marime si culoare precum cele aduse de peste mari si tari, crescute cu tot felul de chimicale ca sa arate impecabil.

Marul nu dezamageste niciodata pe nimeni si este o gustare ideala, indiferent ca esti acasa, la birou ori calator in vreun mijloc de transport. Marul taie setea si amana foamea cu vreo doua, trei ore. In plus, fiind dulce, poate fi consumat mai inspre seara cand, dupa o zi stresanta si obositoare, simti o foame crancena de dulce.

Merele nu au grasimi si nici colesterol si un mar de marime potrivita contine cam 18% din aportul recomandat de fibre. Fibrele gasite in mere se combina cu grasimea aflata in intestine, fapt ce contribuie la mentinerea in valori normale a colesterolului si o stare generala buna de sanatate.

Marul curata si albeste dintii, reducand astfel riscul aparitiei cariilor prin diminuarea nivelului de bacterii si intareste gingiile. Florizina din mar poate proteja femeile aflate la menopauza de osteoporoza si poate creste densitatea osoasa iar borul, un alt ingredient continut de mere, intareste oasele.

Oamenii de stiinta au constatat ca flavonoizii din compozitia merelor reduc riscul dezvoltarii cancerului pancreatic cu pana la 23%. Totodata, au constatat ca flavonoizii din compozitia merelor reduc riscul dezvoltarii cancerului pancreatic cu pana la 23%.

In coaja marului s-au identificat mai multi compusi triterpenoizi care lupta impotriva celulelor cancerigene din ficat, colon sau san de aceea exista indemnul ca merele sa fie consumate cu tot cu coaja.

Consumul regulet de mere, un mar pe zi, scade riscul de diabet. Fibrele solubile cu care sunt incarcate merele mentin echilibrul zaharului in sange. Tot fibrele sunt acelea care pot stimula tranzitul intestinal atunci cand ai probleme cu digestia.

Quercentina, un antioxidant din compozitia merelor rosii, ajuta la imbunatatirea si fortificarea sistemului imunitar, mai ales in situatiile de stres. Studiile recente au relevat faptul ca sucul de mere, obtinut in casa cu ajutorul storcatorului de fructe, poate tine la distanta boala Alzheimer si poate combate imbatranirea creierului.

Merele inchise la culoare contin resveratrol, considerat cel mai puternic antioxidant cunoscut pana acum fiind de patru - cinci ori mai puternic decat betacarotenul, de 50 de ori mai puternic decat vitamina E si de 20 de ori mai puternic decat vitamina C.

Merele nu se consuma niciodata ca desert, imediat dup ace ai stat la masa. Pot fi servite cu o ora inaintea mesei sau la doua ore dup ace ai stat la masa.

Sa avem sanatate!

Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Premierul Marcel Ciolacu a reacţionat joi, 25 aprilie, la declaraţiile primarului Sectorului 1, Clotilde Armand, transmiţându-i acesteia să îşi ia un avocat bun pentru că ”a încălcat...
Nicușor Dan îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Nicușor Dan îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat joi, 25 aprilie, că aşteaptă de la contracandidatul său Cristian Popescu Piedone un răspuns în ce priveşte participarea la o dezbatere...
#coaja de mar sanatate, #sucul de mere beneficii, #marul calitati terapeutice, #marul compozitie , #sanatate