Bolile turistilor, diferentiate in functie de sex

Joi, 25 Februarie 2010, ora 12:59
1399 citiri
Bolile turistilor, diferentiate in functie de sex

Starile de disconfort, in timpul calatoriilor, afecteaza atat femeile, cat si barbatii. Doar ca in timp ce turistele sunt mai vulnerabile la problemele stomacului, turistii tind mai degraba sa faca febra, cu toate rudele sale exotice, si sa ia boli cu transmitere sexuala.

Concluzia a reiesit in urma unui studiu realizat de Universitatea din Zurich, in care au fost monitorizate 59.000 de persoane care calatoreau prin lume. Conform Reuters, femeile erau mai deranjate decat barbatii de diaree si alte probleme gastrointestinale, raceli, infectii ale tractului urinar ori efectele adverse ale medicamentelor, cum ar fi cele luate pentru malarie.

Barbatii, in schimb, prezentau vulnerabilitate mai mare la febra, inclusiv la virusurile transmise de tantari sau alti purtatori, malaria si febra dengue fiind doar cateva exemple. Tot ei riscau mai mult decat femeile sa fie tratati de degeraturi si boli cu transmitere sexuala, dupa cum reiese din raportul publicat in Clinical Infectious Diseases.

De aceea, femeile care calatoresc sunt sfatuite sa nu uite medicamentele care previn diareea, iar barbatii sa-si aplice in mod constant cremele sau lotiunile care gonesc tantarii purtatori de boli. Studiul a cuprins informatii adunate de la 44 de clinici din lume, internarile fiind facute in perioada 1997 - 2007.

Din 29.643 de femei, un sfert fusesera tratate de diaree acuta, comparativ cu 22% dintre barbati. In schimb, 3% dintre barbati fusesera tratati pentru malarie si acelasi procent pentru febra dengue, comparativ cu 1,5% si, respectiv, 1,7%, dintre femei.

Nu se cunoaste inca motivul vulnerabilitatilor diferentiate pe sex in fata unei boli sau a alteia. In cazul febrei, se crede ca barbatii sunt gazde mai bune, tantarii fiind atrasi de mirosul mai pregnant de transpiratie.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#boli calatorii, #femei probleme sanatate calatorii, #barbati boli calatorii, #medicamente calatorie , #sanatate