Cafeaua le apara pe femei de bolile de inima

Marti, 17 Iunie 2008, ora 10:30
3769 citiri
Cafeaua le apara pe femei de bolile de inima

Consumul cafelei previne imbolnavirile de inima, dar numai in cazul femeilor.

Oamenii de stiinta au aratat, intr-un studiu recent, ca femeile care beau doua sau trei cesti de cafea pe zi au cu 25 % mai putine sanse sa moara de boli de inima decat cele care nu beau cafea, relateaza Daily Mail in editia de marti, citand un studiu american.

Cercetatorii nu au putut arata, in schimb, de ce cafeaua nu influenteaza rata mortalitatii la barbati.

Studiul contrazice astfel temerile ca aceasta bautura dauneaza sanatatii. In acelasi timp, s-a demonstrat ca sase cesti de cafea pe zi nu sporesc riscul unei morti premature, osbervatie valabila atat pentru femei, cat si pentru barbati.

Cercetarea realizata in SUA a studiat efectul cafelei asupra unui numar de 84.000 de femei, in perioada 1980 - 2004, si asupra a 42.000 de barbati, intre 1986 si 2004. Voluntarii din acest proiect de cercetare au completat, din doi in doi ani sau din patru in patru ani, chestionare referitoare la consumul de cafea si la starea lor de sanatate.

Studiul a mai aratat ca cei care beau cafea fara cofeina au, de asemenea, mai putine sanse pentru o moarte prematura decat cei care nu beau deloc cafea.

Cercetari anterioare aratasera efectele benefice ale cafelei asupra ficatului, precum si asupra reducerii riscului de atacuri de astm.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ceapa și usturoiul verde, periculoase pentru organism. Când nu trebuie să le consumi
Ceapa și usturoiul verde, periculoase pentru organism. Când nu trebuie să le consumi
Primăvara se consumă cantități mari de ceapă și usturoi verde. Acestea sunt extrem de sănătoase și gustoase. Dau savoare mâncărurilor și sunt excelente consumate și ca atare, alături...
Vrei să ții post negru? Ce se întâmplă dacă postești trei zile la rând
Vrei să ții post negru? Ce se întâmplă dacă postești trei zile la rând
Postul este una dintre cele mai vechi practici din lume. La finalul Postului Paștelui este recomandat însă postul negru. Asta înseamnă să nu se consume mâncare toată ziua. Doar apa fiind...
#sanatate, #cafea, #inima , #sanatate