Ce afectiuni se pot tratata prin acupunctura

Vineri, 04 Septembrie 2009, ora 07:35
8773 citiri
Ce afectiuni se pot tratata prin acupunctura
Foto: theclinicard.com

Este cea mai veche forma de vindecare, pe care chinezii au descoperit-o in urma cu 2000 de ani. Acupunctura presupune echilibrarea energiilor din corp prin infigerea de mici ace in punctele principale ale durerii.

Eficienta metodei a condus la raspandirea ei rapida, iar in prezent acupunctura trateaza o gama larga de afectiuni, de la pielea deteriorata si pana la infertilitate, informeaza healthnews.com.

Terapeutii chinezi cred ca micile ace rotunde la varf, plasate in punctele vitale ale energiei intregului trup, schimba in totalitate echilibrul acestuia. Tocmai de aceea este importanta o vindecare totala si nu numai a zonei afectate.

In prezent, inclusiv afectiunile usoare sunt tratate prin acupunctura. De la banala raceala si pana la otitele usoare sau intoxicatiile alimentare, toate sunt tratate in acest fel.

Afectiuni tratate

Tulburarile mentale si sexuale isi gasesc remediul in sedintele relaxante practicate de catre specialisti.

Mai mult, s-a dovedit ca acupunctura trateaza eficient dependenta de droguri, tutun, depresia, insomniile, fobiile si chiar impotenta.

Durerile nasterii sau complicatiile nedorite pot fi si ele eliminate prin cateva sedinte de acupunctura.

Specialistii chinezi recomanda aceasta tehnica de vindecare pentru toate afectiunile urechii, gurii, nasului, gatului si ochilor.

Pentru ca este o metoda completa de vindecare a durerii, problemele sistemului osos pot fi de asemenea tratate in acest fel. Artritele, problemele incheieturilor sau durerile musculare sunt inscrise pe lista afectiunilor care pot fi tratate prin acupunctura.

Examenul medical este obligatoriu in cazul persoanelor care vor sa beneficieze de tehnicile acestea de vindecare. Astfel, sunt necesare patru seturi de teste pentru a evalua starea generala de sanatate a pacientului.

Comportamentul emotional si psihic este primul examinat. Mirosul corporal este foarte important pentru detectarea clara a afectiunii, temperatura corporala la fel, dar si istoricul de boala al pacientului.

Toate acestea alcatuiesc un consult de rutina inaintea prescrierii unui anumit tip de tratament prin acupunctura.

Pornind de la aceste concluzii, terapeutii recomanda inclusiv o dieta alimentara si un tratament pe baza de plante, pentru o vindecare rapida si eficienta.

Acupunctura este o tehnica simpla de vindecare si tratare a multor afectiuni.

Starea de relaxare completa indusa, precum si tratamentul complementar recomandat transforma micile sedinte intr-un plan complet de vindecare, pe termen lung, fara efecte adverse sau recidivari nedorite, asa cum se intampla in cazul tratamentelor medicamentoase.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#acupunctura sanatate, #boli tratate acupunctura , #sanatate