Ce beneficii aduce spirulina sanatatii

Marti, 30 Septembrie 2014, ora 08:12
7539 citiri
Ce beneficii aduce spirulina sanatatii
Foto: Top Sante

Tonifianta, remineralizanta si plina de vitamine, spirulina este suplimentul alimentar ideal pentru sportivi. Insa aceasta alga poate fi inclusa in meniul tuturor, gratie numeroaselor beneficii pe care le aduce sanatatii.

Alga de apa dulce, spirulina este un adevarat concentrat de substante nutritive pe care organismul le absoarbe usor: proteine, aminoacizi esentiali, minerale (fier, zinc, magneziu, seleniu), vitamine (printre care cele din complexul B, E si A), acizi grasi Omega-6.

Spirulina are, de asemenea, si o importanta actiune antioxidanta, informeaza Top Sante.

"Spirulina are un efect dinamizant general. Se poate administra in cadrul unei cure de o luna, 2-4 grame pe zi, pe stomacul gol, inainte de micul dejun", recomanda Frederic Marr, expert Top Sante.

Avand actiune remineralizanta, spirulina imbunatateste capacitatea de aparare a organismului in fata infectiilor, creste rezistenta fizica, asigurand o mai buna oxigenare a muschilor, revitalizeaza parul, pielea si unghiile. De asemenea, acizii grasi continuti actioneaza favorabil asupra colesterolului.

Ficocianina, pigmentul care da culoarea acestei alge, ajuta la intarirea sistemului imunitar, iar clorofila, care este antiseptica si cicatrizanta, are actiune detoxifianta. Gratie betacarotenului, spirulina este benefica si pentru piele, pe care o "pregateste" pentru soare.

Aceasta alga este indicata si in cura de slabire, pentru ca tine in frau poftele alimentare. Acest lucru este pus pe seama proteinelor si altor nutrienti continuti.

Cui ii este recomandata

Spirulina este indicata in special sportivilor, pentru ca pregateste corpul pentru efort si favorizeaza recuperarea. Fierul si betacarotenul din aceasta alga ajuta la oxigenarea sangelui, a celulelor si a muschilor, iar proteinele mentin masa musculara.

De asemenea, spirulina completeaza aportul de nutrienti in cazul gravidelor si femeilor care alapteaza.

Si vegetarienii pot lua spirulina, mai ales ca este sursa de fier, proteine si vitamina B12 (prezenta doar in produsele de origine animala).

Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Cristian Popescu Piedone a anunțat joi, 25 aprilie, că rămâne în cursa pentru Primăria Bucureștiului, în ciuda tuturor zvonurilor. "Haideţi să închidem odată... Retragere, mesaje,...
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Liderul Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a acuzat joi, 25 aprilie, Biroul Electoral Central că ar fi modificat „în mod ilegal” o hotărâre de guvern şi că instituţia ar fi...
#spirulina beneficii sanatate, #ce contine spirulina, #spirulina alga sanatate , #sanatate